Uro: Thailands premierminister indfører sikkerhedslov

De udvidede sikkerhedsbeføjelser gælder blandt andet området for Bangkoks internationale lufthavn.

Der må ikke anvendes magt imod de tusindvis af demonstranter, der har belejret et regeringskvarter i Bangkok, siger Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra.

Samtidig lyder meldingen fra premierministeren imidlertid, at ordensmagtens beføjelser i visse områder udvides betragteligt, så politiet kan indføre udgangsforbud, nedsætte kontrolposter og begrænse bevægelsesfriheden.

De udvidede sikkerhedsbeføjelser gælder blandt andet området for Bangkoks internationale lufthavn.

Yingluck Shinawatra holdt mandag en tv-transmitteret tale med det budskab, at den aktuelle uro truer stabiliteten i landet.

Hun opfordrer medarbejdere i de belejrede regeringskontorer til fortsat at gå på arbejde trods de mange demonstranter.

Tusindvis af demonstranter er mandag gået i protestmarch i det centrale Bangkok mod regeringen.

Spændingerne er taget til, efter at den thailandske baht er faldet i værdi i forhold til dollaren - til en kurs på 31,97 for en dollar.

Et stort opbud af politifolk med hjelme og knipler så til uden at gribe ind, da over 30.000 råbte slagord mod regeringen, mens de spredte sig ud ved forskellige regeringsbygninger og militærets kaserner.

Søndag var op mod 100.000 på gaden i Bangkok for at demonstrere mod regeringen i forbindelse med de stærke spændinger mellem Bangkoks middelklasse og tilhængere af den fordrevne premierminister Thaksin Shinawatra.

Vreden var rettet mod premierminister Yingluck Shinawatra, der har været ved magten siden 2011. Hun er søster til den detroniserede Thaksin Shinawatra, der in absentia er dømt for korruption.

Protesterne er taget til, efter at regeringen har forsøgt at få vedtaget en amnesti, der vil gøre det muligt for Thaksin Shinawatra at vende hjem. Amnesti-loven er siden blevet nedstemt i landets senat.