Medie: Ny lov om rentetilpasningslån er på vej

Forarbejdet til regeringens første model for nye realkreditregler var for dårligt, hævder Økonomisk Ugebrev

Torsdag vil erhvervsminister Henrik Sass-Larsen (S) præsentere et helt nyt lovforslag om de rentetilpasningslån med kort løbetid, som mange boligkøbere foretrækker. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

At regeringen nu er klar med et nyt udspil skyldes - ifølge ugebrevet - at forarbejdet til det første udkast var for dårligt.

For få dage siden meddelte Erhvervsministeriet, at nye regler først skal træde i kraft 1. april og ikke som tidligere meddelt fra årsskiftet. Officielt blev udskydelsen forklaret med, at realkreditselskaberne skulle have ekstra tid til at forberede sig på de nye regler.

- Meget tyder dog på, at den virkelige begrundelse er, at regeringen og Nationalbanken har gjort sit hjemmearbejde usædvanligt ringe, og at forarbejdet nu er blevet fuldstændigt skrottet - til fordel for en helt anden model, skriver ugebrevet.

Hensigten med at indføre nye regler for rentetilpasningslånene er at undgå problemer for boligejere og realkreditsystemet, hvis renterne pludselig begynder at stige voldsomt.

Men regeringens først udkast blev kritiseret for at stille de store institutionelle investorer dårligere, end tilfældet er nu.

Mange af de store investorer advarede om, at de ville tøve med at placere penge i de nye obligationer, hvis det oprindelige lovforslag blev gennemført.

Og det er nu gået op for myndighederne og regeringen, at det ikke var nogen tom trussel, "men en meget alvorlig risiko", skriver Økonomisk Ugebrev.

Regeringens nye forslag skulle sikre, at de store investorer fortsat vil være interesseret i at købe boligobligationerne, mener ugebrevet.

- Bundlinjen er dog, at den nye model ikke grundlæggende løser problemerne med, at låntagerne med flekslån for 600 milliarder kroner fortsat risikerer at blive udsat for voldsomme rentestigninger, skriver Økonomisk Ugebrev.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere