Banker truer bestyrelser i forgældede andelsboliger

Bestyrelsesmedlemmer i andelsboligforeninger med stor gæld risikerer at komme til at punge ud

Slagsmålet om økonomisk underdrejede andelsboligforeninger er så tilspidset, at bankerne truer foreningernes bestyrelsesmedlemmer med kæmpe personlige erstatningskrav, skriver Jyllands-Posten.

Mange andelsforeninger har udviklet sig til økonomiske mareridt, og derfor forsøger flere dybt forgældede og underskudsgivende foreninger at opløse sig selv.

Men det kan få store konsekvenser for bestyrelsesmedlemmerne, advarer de banker, der har finansieret foreningerne, og som risikerer at måtte vinke farvel til deres tilgodehavender, hvis andelsboligforeningerne får held med deres foretagende.

- Vi har det indbygget i vores system, at du ikke bare som i USA kan smide nøglerne og forlade det hele. Når du har købt, har du købt, siger bankdirektør Bjørn Mortensen, Nykredit.

For øjeblikket kæmper godt 200 familier i fem foreninger for at slippe ud af en håbløs gæld via en konkurs for i stedet at få status som almindelige lejere.

Både Danske Bank og Nykredit har via deres advokater sendt breve til bestyrelsesmedlemmer i tre af foreningerne med trusler om at blive gjort personligt erstatningsansvarlige.

- De kan ikke tillade sig at opføre sig, som om vi medlemmer af bestyrelsen er kriminelle, forklarer Niels Bjørnstrup, tidligere bestyrelsesmedlem i AB Bangsbohus.

Danske Banks advokat Anne Birgitte Gammeljord fra firmaet Gorissen og Federspiel afviser kritikken. Hun vil onsdag i Sø- og Handelsretten forsøge at forhindre AB Bangsbohus i at gå konkurs.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere