Buskontrollører fik syv-årig til at græde

Forældrepar er rystet efter tre voksne - to kontrollører og en chauffør - tilbageholdt deres syvårige søn. Drengen brød grædende sammen

Arkivfoto: Nicolai Svane
Arkivfoto: Nicolai Svane

Ifølge forældrene optrådte to granvoksne Movia-kontrollører og en buschauffør meget voldsomt overfor deres syvårige søn.

Drengen kørte fra skole til fritidshjem i Haslev på Sjælland, da kontrollørerne mente, der var problemer med hans buskort.

Det endte - ifølge forældrene - med at de bad drengen holde kæft, holdt ham tilbage i bussen og fik drengen til senere at bryde grædende sammen.

- De taler rigtig grimt til ham, og da de kommer over til ham, tager de hans skoletaske og hans buskort, uden at spørge om de må se hans buskort. De tager bare tasken og finder buskortet og tager det fra ham, fortæller modren Mette Fabricius EngelHolm til DR Sjælland.

Hun undrer sig over, at kontrollørerne ikke stille og roligt kontakter forældene, hvis de mente at der var problemer med buskortet. I stedet giver de den syv-årige en bøde og holder ham tilbage i bussen, efter de øvrige passagerer er stået af.

Da drengen endelig kommer af bussen går han til fritidshjemmet, hvor han gemmer sig grædende i garderoben.

Forældrene mener slet ikke der var noget problem med buskortet.

Ifølge centerchef i Movia, Søren Englund, er det en ren tilståelsessag, der ikke kan undskyldes nok.

- Vi vil gerne give en stor uforbeholden undskyldning til børnene. Det her må ikke ske, det er ikke sådan, vi kontrollerer børn, og man må ikke holde børn tilbage i bussen. Det står i vores retningslinjer, og kontrollørerne har ikke handlet som de skulle, siger han til DR P4 Sjælland.

Han kan ikke oplyse, hvad der konkret sker internt i Movia efter sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere