Khader: Bødskov er en tøsedreng

Klar udmelding fra Khader: Politiet bruger indirekte afpresning i sag om digter-arrangement

Naser Khader har ikke meget til overs for håndeteringen af Yahya Hassans offentlige optrædender. (Foto: Joachim Adrian)
Naser Khader har ikke meget til overs for håndeteringen af Yahya Hassans offentlige optrædender. (Foto: Joachim Adrian)

Han beskyttes selv af Politiets Efterretningstjeneste 24 timer i døgnet.

Og den konservative debattør og tidligere politiker Naser Khader kritiserer i stærke vendinger regeringens ansvarlige ministre, som ikke ønsker at svare på, hvad næsten-aflysningen af Yahya Hassan-arrangementet fortæller om status på integrationen i Danmark.

- Jeg synes, de er nogle tøsedrenge. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke går ud og bakker 100 procent op om ytringsfriheden i den her situation. De zigzagger på de store værdispørgsmål. Og det er pinligt, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Han mener, at Annette Vilhelmsen er undskyldt, fordi hun er ny på området.

- Men Morten Bødskov burde tage den her og lukke den fuldstændigt. Den er helt klar, men han zigzagger. Det er slet ikke godt.

Se også: Politiet lægger jernring om Yahya

Afpresning fra politiet

Naser Khader kritiserer også Fyns Politi i den højspændte sag. Det sker, efter at politidirektør Poul Løhde har sagt, at besøget vil kræve 20 gange så mange ressourcer som en fodboldkamp og være for farligt for Yahya Hassan.

- Jeg er træt af politiet i den her sag. Man kan og skal ikke sætte pris på ytringsfrihed. Jeg ser det som indirekte afpresning, at politiet er begyndt at komme med det argument. Prøv og hør: Det her sker en gang hvert 20. år. Det er meget vigtigere end en dårlig fodboldkamp.

- Jeg går ikke ind for den totale konfrontation. Men gadens bavian-parlament skal ikke have lov at styre, siger Naser Khader.

Den tidligere politiker, der har levet med beskyttelse fra PET’s livvagter ad flere omgange siden 1996, har ifølge sig selv aldrig tidligere haft indtryk af, at der blev sat spørgsmålstegn fra politiets side ved, hvorvidt visse opgaver var for store eller krævende.

Se også: Digter skal alligevel tale i Vollsmose

Helt uforstående

- Jeg er helt uforstående over for det. Først så flytter man det fra biblioteket. Næste gang er det fra Vollsmose. Så fra Odense og så væk fra Fyn. Det er et knæk for et land, der ellers priser sig af frihedstraditioner, siger Naser Khader, der godt ville kunne forstå politiet, hvis arrangementerne fandt sted for ofte.

- Jeg kunne forstå det, hvis det var hver uge. Men vi må aldrig sætte en pris på ytringsfrihed. Og man skal ikke fortælle anti-demokraterne, hvad der er for krævende eller besværligt, siger Naser Khader.

Se også: Fyns Politi: Det handler ikke om ytringsfrihed

- Vi bruger milliarder på integrationsprojekter - og hele Nørrebro er jo ’projekt-business’. Så kan og skal vi også være der for en ung digter med en masse originalitet på hjerte.

Justitsminister Morten Bødskov ville i går ikke stille op til interview om den kontroversielle digter Yahya Hassans arrangement i Odense-bydelen Vollsmose.

Integrationsminister Annette Vilhelmsens ene spindoktor Jan Alder oplyser til Ekstra Bladet, at SF-ministeren møder op til digter-arrangementet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere