Farlig digt-oplæsning: Massivt politiopbud sværmer om skole

Mere end et døgn før digteren Yahya Hassan skal læse digte op i Odense, vrimler det allerede med politi

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

Se flere klip for oven ved at trykke 'næste'

På cykler, i almindelige patruljevogne og i adskillige civile politibiler sværmer et massivt antal betjente rundt om H. C. Andersen Skolen i Odense klokken 12.30 mandag middag.

Et par indvandrere kørte for kort tid siden op til skolens hovedindgang, og her blev de lynhurtigt stoppet af betjente, der forlangte id på alle sammen.

Samtidig er politiet ved at opsætte en række sikkerheds- og overvågningsudstyr inde på selve skolen. Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er der muligvis tale om både metaldetektorer og kameraer.

Imens dukker der næsten hvert femte minut en eller flere betjente op i pendulfart ved Ekstra Bladets udsendte.

Yahya Hassan skulle egentlig have afholdt sin oplæsning på Vollsmose Bibliotek. Men både politiet og dets efterretningstjeneste vurderede, at det ikke var sikkert nok.

Derfor blev oplæsningen flyttet til H.C. Andersen Skolen, hvor digteren læser op klokken 19.00 tirsdag aften. Det betyder også, at skolen, der har 400 elever, må lukke allerede klokken 12.00 tirsdag af hensyn til sikkerheden, skriver Fyens.dk.

- Vi har i udgangspunktet intet med arrangementet at gøre. Men vi er en del af den kommunale boligmasse, og derfor skal vi lægge lokaler til, siger Marianne Justesen til Fyens.dk.

Politidirektør Poul Løhde betegner politiets indsats i forbindelse med tirsdagens digtoplæsning som et meget stort sikkerhedsarrangement.(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)


0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere