TV: Hov! Hvor blev søen lige af?

Indbyggerne i den lille landsby har mange forskellige bud på, hvordan ´Dybet´ opstod

Nysgerrige naboer samledes søndag ved kanten af det store hul, der pludselig opstod ved den lille, bosniske landsby Sanica for to uger siden.

- Måske er der en hule dernede? Måske en vulkan? Hvem ved?, sagde Milanko Skrbic, beboer, Sanica.

Tidligere var der en lille sø, men nu er der blot et stort hul, der måler 50 meter i diameter og er 30 meter dybt. Ejeren af grunden døde kort inden hullet opstod, så beboerne diskuterer, hvorvidt ´Dybet,´ som de har døbt det, har en overnaturlig forklaring.

Et andet bud er, at der efter anden verdenskrig blev smidt en masse bomber i dammen, og at disse så er blevet detoneret af fisk i søen og har skabt det mystiske kæmpehul. Ekspertens dom er dog knap så fantasifuld.

- Dette er absolut ikke usædvanligt, især ikke når man kender de geologiske formationer her. Det er ikke så almindeligt, men det sker. I geologi er dette noget, der er normalt, forklarer Hazim Hrvatovic, der er leder for Bosniens Geologiske Institut.

Den geologiske betegnelse er ´jordfaldshuller,´ og de opstår ifølge eksperter oftest, hvis undergrunden ændrer sig, eksempelvis hvis en underjordisk hule falder sammen, eller et underjordisk vandreservoir bliver udtømt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere