Mærsk-skib mister 18 containere i høj sø

Arnold Mærsk kom lidt for tæt på tyfon i Stillehavet

Arnold Maersk ligger i havn i Seattle, hvor skibet har vakt en del opmærksomhed. (Foto: International Transport Workers' Federation)
Arnold Maersk ligger i havn i Seattle, hvor skibet har vakt en del opmærksomhed. (Foto: International Transport Workers' Federation)

Adskillige containere gik tabt eller blev ødelagt, da containerskibet Arnold Mærsk blev ramt af et voldsomt uvejr på turen fra Busan i Sydkorea til Seattle i det nordvestlige USA.

Ifølge amerikanske medier blev 53 containere ødelagt, mens 18 containere røg over bord, da høje bølger ramte det danske skib ud for Dutch Harbor, Alaska, 16. november.

Arnold Mærsk ligger nu i havn i Seattle, og de væltede containere på dækket har vakt en del opmærksomhed i den amerikanske storby.

Skibet blev ikke beskadiget ved stormen, og ingen personer kom noget til. Men værdifuld last gik tabt i bølgerne, oplyser en kilde i søfartsmiljøet.

- Jeg var om bord i dag og talte med besætningen, og alle har det godt og er uskadte, men advokater og forsikringsfolk har travlt på skibet, oplyser kilden i Seattle på email til Ekstra Bladet.

USA’s kystvagt oplyser til Seattle Times, at den høje bølgegang skyldes, at Arnold Mærsk befandt sig nær en tyfon i den nordlige del af Stillehavet.

Arnold Mærsk er bygget i 2003 og måler 352 meter i længden og knap 43 meter i bredden.(Foto: International Transport Workers' Federation)
(Foto: International Transport Workers' Federation)


0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere