Udkast til forfatning udløser uro i Egypten

Sikkerhedsstyrkerne har blandt andet benyttet varselsskud og spredt menneskemængder med vandkanoner i Kairo

Et udkast til den kommende forfatning for Egypten har udløst demonstrationer i gaderne og efterfølgende sammenstød med politiet.

Egyptiske sikkerhedsstyrker slog hårdt ned på demonstranterne, der er vrede over et punkt i forfatningsudkastet med en bestemmelse om, at civile kan blive stillet foran en militær domstol.

Demonstranterne forsøgte at nå frem til parlamentet, hvor forfatningskomitéen var samlet.

Sikkerhedsstyrkerne har blandt andet benyttet varselsskud og spredt menneskemængder med vandkanoner i hovedstaden Kairo.

Siden søndag har der været uro i Egypten, da den midlertidige regering vedtog en lov, der begrænser retten til demonstrationer.

40 demonstranter er blevet anholdt i løbet af tirsdagen, efter at de havde blokeret en gade og angrebet politiet ifølge den statslige avis al-Ahram.

Ni medlemmer af forfatningskomitéen, der består af 50 personer, meddelte tirsdag, at de udtræder af komitéen i sympati med demonstranterne og deres utilfredshed.

Sikkerhedsstyrker har igen og igen anvendt jernnæve mod den afsatte præsident Mohamed Mursis støtter i Det Muslimske Broderskab.

Men i de seneste dages episoder har myndighederne også slået hårdt ned på sekulære demonstranter.

At civile bliver stillet for en militærdomstol, var almindeligt under blandt andre den væltede præsident Hosni Mubarak.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere