Brøler på benzintank

Chauffør på OK-tanklastbil kom til at hælde 2400 liter dieselolie i oktan 92 blyfri-tank på OK-tankstation i Hedensted - nu krydser OK fingre for, at motorskaderne bliver så få og små som muligt

Chaufføren på den OK-tanklastbil, som onsdag i sidste uge fyldte 2400 liter dieselolie i oktan 92 blyfri-standeren på tanken bag Superbrugsen i Hedensted kan blive en dyr herre for OK.

Fejlen skete onsdag klokken 14.30 og blev opdaget fredag klokken 15. I mellemtiden havde 94 bilister nået at fylde det forkerte brændstof på deres bil, hvis motor nu hoster og sprutter i variérende grad alt efter, hvor meget man har fyldt på.

Se også: Aftale skærer en luns af benzinregningen <b>Aftale skærer en luns af benzinregningen</b>

- Vi er selvfølgelig meget kede af denne brøler, og vi håber, at alle 94 bilister henvender sig hurtigst muligt, så vi kan udbedre de eventuelle skader, der er sket, siger pressechef hos OK, Lene Bonde, til Ekstra Bladet.

35 af de 94 ramte kunder har OK-kort, og af dem har de 31 allerede henvendt sig. 10 af de 31 OK-kunder har tilsyneladende fyldt så lidt på, at de ikke har haft problemer, mens OK betaler for tanktømning og motorrensning for de øvrige 21.

Tredje gang på et år
Skaden ville være langt værre, hvis chaufførens fejl var gået i modsat retning ved at fylde benzin i en diesel-stander. Der er knap 700 OK-tanke i Danmark. Siden november i fjor har der været to lignende tilfælde - senest i marts.

- De nyere dieselmotorer er ekstremt følsomme, og mange af dem ville være ødelagt, hvis de var kommet i karambolage med de fedstoffer der er i benzin, forklarer Lene Bonde.

Se også: Nye dieselbiler bliver lidt dyrere <b>Nye dieselbiler bliver lidt dyrere</b>

Af de 59 fejlramte kunder, som ikke har OK-kort, har de 15 foreløbig henvendt sig.

- De har haft forskellige behov, men de fleste har bare fået tømt tanken og renset motoren på deres normale værksted, og det er naturligvis sket på vores regning, siger Lene Bonde.

Kunder med problemer kan henvende sig på telefon 89322232.

Se også: Bilkørsel har aldrig været billigere <b>Bilkørsel har aldrig været billigere</b>0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere