Bombe nær indisk atomkraftværk dræber seks

Indiens politi er ved at undersøge, om en bombeeksplosion har tilknytning til nyt atomkraftværk

Seks mennesker blev onsdag dræbt ved en bombeeksplosion nær Indiens største atomkraftværk, oplyser politiet i den sydlige delstat Tamil Nadu. Der er nu iværksat en efterforskning for at få fastslået, om bomben var rettet mod det nukleare anlæg.

Den hjemmelavede bombe eksploderede natten til onsdag og ødelagde tre huse i en landsby.

- Bomben eksploderede ved et uheld inde i et hus. Seks mennesker blev dræbt, og tre andre er hårdt såret, siger en politiinspektør, Vijayendra Bidari.

- Der boede nogle aktivister fra bevægelsen af atomkraftmodstandere i landsbyen. Huset blev brugt til fremstilling af bomber. Vi undersøger det fra alle vinkler, siger politimanden.

Landsbyen ligger ved kysten omkring fire kilometer fra det russiskbyggede atomkraftværk, der blev åbnet i oktober efter flere udsættelser og ofte voldelige protestaktioner fra aktivister, der frygter radioaktivt udslip.

En højtstående embedsmand i landets departement for atomenergi siger, at atomkraftværket er sikkert og fungerer normalt.

Folkets Bevægelse mod Atomenergi, der har ledet protesterne mod værket, siger til lokale medier, at den ikke har noget med eksplosionerne at gøre.

Modstandere af atomkraftværket siger, at det ligger udsat i et område, hvor der er jordskælv, og de frygter en katastrofe som på atomanlægget Fukushima i Japan.

Atomkraftværket skal afhjælpe den stadigt stigende efterspørgsel efter elektricitet i Asiens tredjestørste økonomi, hvor strømafbrydelser sker hyppigt.

Det er et blandt mange, som Indien håber at få opført inden 2030, hvor atomenergien ifølge planen skal være næsten 15 gange det nuværende niveau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere