Trodsig Berlusconi kræver hævn

'Senatet har gjort mig kold, men jeg går ikke i kloster', lyder det fra Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi taler til sine tilhængere i Rom onsdag aften. (Foto: Andrew Medichini / AP)
Silvio Berlusconi taler til sine tilhængere i Rom onsdag aften. (Foto: Andrew Medichini / AP)

Trodsig, vred og uden al for stor realitetssans talte den 76-årige Silvio Berlusconi til sine tilhængere efter at han var blevet smidt ud af det italienske senat.

Han har nu mistet sin immunitet, fordi han ikke længere er medlem. Det vil sige, at han kan anholdes i forbindelse med en ny bestikkelssag mod ham.

- Dette er sorgens dag. Det er en bitter dag og en sørgelig dag for demokratiet, sagde Berlusconi.

De har gjort mig kold

- Senatet har gjort mig kold. Retsvæsnet er blevet en del af opgøret mellem socialismen og den borgerlige kapitalisme. Når socialisterne har magten vil retsvænet gøre alt for, at de kan beholde den, sagde han til medlemmerne af hans genstiftede parti, Forza Italia.

- Vi er alle moderate. Vi er blevet kastet ud i disse begivenheder, men vi forsikrer dem om, at vi demonstrerer både lovligt og fredeligt. Dette er en afgørelse, som skriger på hævn. Domstolene har også frataget mig tv-rettigheder. Det er en afgørelse, som også skriger på hævn foran gud og mennesker.

Silvio Berlusconi forsøgte op til afgørelsen at få genoptaget den sag, der nu har kostet ham hans politiske liv. Han påstod, at han havde dokumenter fra USA og 14 vidner, der alle kunne aflaste ham. Men der er tidligere faldet dom over 'vidner', som er blevet dømt for falsk forklaring.

Jeg går ikke i kloster
- Afgørelserne er kun baseret på teorier og uden beviser eller dokumenter. Jeg er sikker på, at det hele vil ende med min frifindelse. Jeg trækker mig ikke tilbage i noget kloster. Vi er her. Vi vil blive her, og jeg vil blive her.

Silvio Berlusconi vil stadig have en stor indflydelse på italiensk politik i kraft af sit næsten monopolagtige kontrol med tv-medier, og han har tænkt sig at blive.

- Der er andre partiledere, som heller ikke er medlemmer af senatet. (Beppo) Grillo (den tidligere klovn, red.) har vist, at man udefra kan udøve stor indflydelse. Det vil jeg også gøre.

Kaos efter senatets møde
Da Berlusconi var blevet dømt ude, rejste resterne af hans tilhængere sig op og skabte kaso ved taktfast at råbe: 'Silvio, Silvio'. Hvis de i fremtiden vil støtte ham, bliver de nødt til at opsøge retssale.

Selv om Berlusconi har fjernet en del af støtten til den italienske samlingsregering, har den vist vilje og evne til at komme gennem den politiske krise uden nyvalg.

1 af 3 Silvio Berlusconi onsdag aften i Rom. (Foto: AP)
2 af 3 Silvio Berlusconi onsdag aften i Rom. (Foto: AP)
3 af 3 Silvio Berlusconi taler til sine tilhængere i Rom onsdag aften. (Foto: Andrew Medichini / AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere