Thailand: Demonstranter klipper strømmen til politiet

Uroen fortsætter i Thailand, hvor premierministeren har overvundet mistillidsvotum. Politiet står uden strøm

Følg Samfund

I Thailand har vrede demonstranter afbrudt strømmen til det nationale politis hovedkvarter og et nærliggende politihospital.

- Jeg kan bekræfte, at demonstranter har afbrudt flere strømkabler uden for politiets hovedkvarter.

- Vi kører nu på nødstrøm. Vi benytter en generator. Strømforsyningen til politihospitalet er også påvirket, siger Anucha Romyanan, talsmand for politiet.

Udskældt thailandsk leder overlever mistillidsvotum

Episoden er den seneste i en række siden søndag, da 100.000 mennesker gik på gaden i protest mod regeringen og premierminister Yingluck Shinawatra.

Premierministeren har været under pres efter de værste protester mod regeringen siden 2010, men natten til torsdag overvandt Yingluck Shinawatra et mistillidsvotum.

Onsdag omringede tusindvis af demonstranter fire ministerier og et stort kompleks af regeringsbygninger samt 19 lokale byråd i deres bestræbelser på at tvinge landets regering til at gå af.

Thailands politi vil anholde demonstrationsleder

Tidligt på dagen blev en regeringsbygning i Bangkok, som huser en særlig efterforskningsenhed, evakueret, efter at over 2000 demonstranter havde omringet stedet.

Ved afstemningen natten til torsdag havde Yingluck Shinawatra brug for opbakning fra halvdelen - svarende til 246 - af underhusets medlemmer for at forsætte på posten. Hun fik 297 stemmer, mens 134 stemte imod.

Protesterne er taget til, efter at regeringen har forsøgt at få vedtaget en amnesti, der vil gøre det muligt for den fordrevne tidligere premierminister Thaksin Shinawatra at vende hjem.

Ballade i Bangkok: Demonstranter belejrer ministerier

Demonstranterne ledes af den tidligere vicepremierminister Suthep Thaugsuban, der mener, at regeringen er korrupt, og at Thaksin Shinawatra fortsat styrer landet fra sit eksil gennem sin søster, den nuværende premierminister Yingluck Shinawatra.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time