Italienerne gør Berlusconi til martyr

Berlusconi oplever øget opbakning til trods for, at han nu - i teorien - kan ryge i fængsel. 'Det er en skandale,' påpeger iagttager fra Rom

Til de fleste iagttageres forbløffelse så vinder Silvio Berlusconi frem i meningsmålingerne. Her ses bunga bunga-kongen i Rom onsdag aften. (Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino)
Til de fleste iagttageres forbløffelse så vinder Silvio Berlusconi frem i meningsmålingerne. Her ses bunga bunga-kongen i Rom onsdag aften. (Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino)

Selvom Silvio Berlusconi onsdag aften er blevet smidt på porten af senatet i Rom som følge af endnu en bestikkelsessag, så stiger opbakningen til den kontroversielle eks-ministerpræsident.

Det viser to meningsmålinger foretaget det seneste døgn, fortæller journalist og forfatter Alfredo Tesio til Ekstra Bladet fra sin bopæl i Italiens hovedstad.

- Pludselig har hans parti Forza Italia fået et lille opsving. Det er overraskende. Italienerne gør ham til martyr, siger han.

Målingerne viser, at knap hver femte italiener ville stemme på Silvio Berlusconi, hvis der var valg i morgen i støvlelandet.

- Berlusconis støtter er italienere, som lader sig påvirke af hans optræden i medierne. De hopper på det, han siger: At det hele er en fejltagelse, et dommerkomplot, der skal få ham væk fra den politiske scene, forklarer Alfredo Tesio.

80 kilo menneskekød
Silvio Berlusconi ejer tre nationale tv-stationer og har et fastgreb om en lang række andre medier.

- Italienerne glemmer de kolossale problemer landet står med for at beskæftige sig med 80 kilo menneskekød. Det er virkelig en skandale, at han stadig kan trække al den interesse, lyder det fra Alfredo Tesio.

Han peger på, at Italien har seks millioner fattige, som lever under fattigdomsgrænsen.

Se også: Berlusconi risikerer anholdelseSe også: Trodsig Berlusconi kræver hævn

Håndjern
Med aftenens beslutning ophæves samtidig Berlusconis parlamentariske immunitet. Dermed kan myndighederne i teorien skride til anholdelse af bunga bunga-præsidenten.

Men det kommer næppe til at ske, vurderer Alfredo Tesio.

- Hvis det havde været dig eller mig, så var vi allerede blevet arresteret. Men vi taler altså om Berlusconi. Min vurdering er, at han stadig er politisk udødelig, siger han.

Ifølge Alfredo Tesio afhænger Berlusconis videre juridiske skæbne i høj grad af, hvilken undersøgelsesdommer der bliver sat på hans sag.

Men det er højest usandsynlig at verden kommer til at se Silvio Berlusconi i håndjern en af de nærmeste dag, lyder vurderingen fra Rom.

- Du skal bestemt ikke tro, han er færdig, konstaterer Alfredo Tesio.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere