Konkurs-kunder i udbetalingsklemme: Må vente i månedsvis

Nu må kunderne i det konkursramte Tyrkiet Eksperten vente i måneder på afklaring. Kurator har fundet unormale ændringer i Tyrkiet Ekspertens systemer

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

TIP OS: Ved du noget i sagen? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Tusindvis af kunder i det konkursramte Tyrkiet Eksperten må nu kigge langt efter at få deres penge tilbage.

Omstændighederne omkring konkursen er tilsyneladende så omfattende, at kurator først venter at kunne have en afklaring på sagen i efteråret 2014. Dermed står kunder med penge i klemme og skal vente i flere måneder, før de har vished om, hvorvidt de får deres penge tilbage.

Se også: Turister: Ingen hjælp da stive tyrkere hærgede

Det fremgår af en skrivelse fra kurator i konkursboet Ole Borch. Ekstra Bladet er i besiddelsen af skrivelsen, hvori det står:

'Det er på nuværende tidspunkt højst usikkert, om der overhovedet i konkursboet bliver aktiver til dækning af rejsekunders krav, og jeg forventer tidligst at afklaring heraf foreligger i efteråret 2014,' skriver Ole Borch.

Se også: Tyrkiet Eksperten: Branchens sorte får

Samtidig har kuratoren registreret, at der kan være ændret i bookingsystemet op til konkursen.

Se også: Tyrkiet Eksperten konkurs: Første ferie uden børn aflyst

'Disse ændringer finder vi unormale, da ændringerne viser, at et betydeligt antal rejsekunder, der ikke havde købt konkursdækning, fremstår i bookingsystemet, som om de har. Hvis der på denne måde er foretaget ændringer i bookingsystemet alene med henblik på at sikre, at rejsekunder kan få udbetaling fra rejsegarantifonden, er Rejsegarantifonden ikke forpligtet til at give disse rejsekunder dækning,' lyder det endvidere.

Langt de fleste af kunderne er formentlig dækket af Rejsegarantifonden. Her er meldingen, at udbetalingen indtil videre er sat på standby.

- Vi er selvfølgelig spændte på, om det vedrører nogle af de kunder, som har anmeldt krav over for os. Vi er ved at udsende en besked til kunderne om, at alle kunder bliver desværre nødt til at afvente lidt endnu, inden vi kan udbetale. Vi er nødt til at være sikre på, at dem vi udbetaler til, har krav på pengene, siger Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden.

Hun regner dog bestemt ikke med, at Rejsegarantifonden først kan udbetale i efteråret 2014.

- Men det er lidt usikkert lige nu, så vi tør ikke melde en dato ud med, hvornår vi helt sikkert ved noget mere, siger hun.

Rejsegarantifonden har pånuværende tidspunkt modtaget krav for cirka 2.000 fakturaer.

- En familie rejser på en faktura, så der kan være alt fra en til seks personer, siger Birgitte Fjeldhoff.

TIP OS: Ved du noget i sagen? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere