Indonesere smugler australske papegøjer i militærfly

Flere papegøjer blev opdaget i lasten, da indonesisk militærfly blev undersøgt før afrejse fra Australien

To indonesere blev torsdag afhørt af australske myndigheder for mistanke om at ville smugle papegøjer og andre fugle ud af landet.

Det forlyder, at de var ansat i militæret og benyttede et Hercules-fly til at smugle fuglene væk fra Australien.

Militærflyet, som var på vej mod Indonesien, landede i det nordlige Australien i byen Darwin for at tanke brændstof, da toldmyndighederne undersøgte lasten og fandt fugle pakket ned i bagagen. Deriblandt flere arter af papegøjer.

De australske toldmyndigheder bekræfter, at to indonesere blev afhørt torsdag i Darwin, men ellers er myndighederne meget sparsomme med oplysninger om episoden.

Dyresmugling er en alvorlig sag i Australien, og både premierminister Tony Abbott og immigrationsminister Scott Morrison har været involveret.

- Hvis der har fundet en forbrydelse sted, så vil den nødvendige efterforskning og undersøgelse blive indledt.

- Jeg mener, at spørgsmålet, om det var en pilot eller et andet besætningsmedlem, er irrelevant for sagen, siger immigrationsminister Scott Morrison.

Status er ifølge toldmyndighederne, at ingen er anklaget i sagen. En indoneser har fået en advarsel.

Immigrationsministeren siger, at sagen ingen konsekvenser får for Australiens forhold til Indonesien, hvilket ellers ikke er det bedste i øjeblikket.

For nylig kom det frem, at Australien angiveligt har aflyttet den indonesiske præsident, Susilo Bambang Yudhoyonos, telefon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere