TV: Ekstremist om Yahya Hassan: Han starter krig mod islam

Det er dybt provokerende, at digteren tirsdag stiller op i Vollsmose, mener salafisten Adnan Avdic. Se interview

Digteren Yahya Hassan møder ikke overraskende meget lidt opbakning fra den kendte salafist Adnan Avdic, der i flere sammenhænge har trådt frem på tv, blandt andet i en ophedet debat på demokratiske værdier med Venstres Inger Støjberg.

Se også: TV: Hele duellen mellem Støjberg og islamisten: Du ved intet om stening

Salafister er islamister, som går ind for sharia-lovgivning, og teenagerens digtsamling vækker derfor negative følelser hos Avdic, som ikke mener, at Hassan bør vise sig i Vollsmose, hvor digteren senere i dag holder foredrag.

Se også: Politiet giver grønt lys til Yahya Hassan i Vollsmose

Arrangementet forventes afviklet under massivt politiopbud. Allerede mandag var politiet til stede ved skolen, hvor digtoplæsningen skal foregå.

Se også: Farlig digt-oplæsning: Massivt politiopbud sværmer om skole

Han skaber had
Det er dybt provokerende, at Yahya Hassan stiller op i Vollsmose, mener Adnan Avdic.

- Han burde under ingen omstændigheder stille op. Det kaster grus i maskineriet, siger han.

- Desuden skulle bogen aldrig have været udgivet. Den starter en krig mod islam, som vil køre i det danske samfund, og folk er meget sure over den, siger han til Ekstra Bladet.

Her missionerer Ali Salim (i midten) og Adnan Avdic (til højre) på Nørrebro. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 6. sep. 2011 - kl. 07:00 TV: Jeg er ekstrem muslim - men elsker Pia Kjærsgaards ord

Han vurderer dog ikke, at stemningen er så tilspidset, at Yahya Hassan risikerer tæsk eller det, der er værre, i den odenseanske ghetto.

- Der sker ikke noget i Vollsmose, men folk er meget sure, og det, at han tager derind, skaber ballade og had. Politiet har faktisk været de kloge ved at stoppe det, mens politikerne, med Marianne Jelved i spidsen, har været tosserne, siger Adnan Avdic.

Han mener desuden, at Yahya Hassan selv var ude om at det, da han i forrige uge blev overfaldet på Københavns Hovedbanegård.

Se også: Kontroversiel digter overfaldet i København

- Var det OK, at han fik et par på hovedet?

100 procent. Han skulle have haft flere, siger salafisten.

Se interviewet med Adnan Avdic i klippet over artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere