Potrygende canadisk betjent bringer sindene i kog

Medicinsk brug af marihuana er blevet et væsentligt spørgsmål hos politiet og resten af samfundet i Canada

En betjent fra det royale beredne canadiske politi, RCMP, der har recept på at måtte ryge marihuana på grund af arbejdsbetinget stress, har torsdag givet anledning til en national debat om, hvorvidt han skal have lov til at ryge i uniform eller ej.

Korporal Ronald Francis er tjenestegørende i New Brunswick i Canada, hvor han 4. november angiveligt har fået en recept på marihuana af medicinsk kvalitet.

Han har sagt til den canadiske tv-kanal CBC, at han skulle have tilladelse til at ryge joints, mens han var iklædt uniform, men fik et køligt svar fra sine chefer, der frygtede, at det ville besudle RCMP's renommé.

Reaktioner er væltet ind fra hele Canada. Der er tilkendegivelser både for og imod korporalens anbringende. En af modstanderne er justitsminister Peter MacKay, der siger, at Francis er et meget dårligt eksempel for canadierne.

Fortalere for cannabis siger, at sagen understreger nødvendigheden af, at arbejdsgivere får en bedre forståelse af medicinsk brug af marihuana.

De canadiske sundhedsmyndigheder, Health Canada, har lavet regler for adgang til medicinsk brug af cannabis, efter at domstolene gennemførte et bredt forbud mod marihuana.

Men spørgsmålet er fortsat kontroversielt.

Francis sagde til CBC, som sendte videooptagelser af ham, mens han røg en joint i sin karakteristiske røde RCMP-jakke, at pot havde hjulpet ham med at lindre symptomerne på posttraumatisk stress, som knytter sig til 21 år i tjenesten.

Recepten tillader ham at ryge op til 15 joints dagligt, men han siger, at så meget ryger han aldrig.

Vicekommissær i RCMP, Gilles Moreau, siger samtidig til CBC, at betjente med en medicinsk marihuanarecept er velkomne til at tage deres medicin. Men de skal ifølge Moreau ikke gøre det i uniform eller offentligt.

Francis er blevet overført til kontorarbejde, og han bærer ifølge politiet ikke skydevåben.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere