Rødderne i Vollsmose: Vi vil vise Danmark, at Hassan tager fejl

- Vi har taget en beslutning alle sammen. Vi vil vise Yahya Hassan, at han ikke har ret, i alt det han siger om os. Sådan lyder det fra to unge mænd

To unge fra Vollsmose vil ikke lave ballade under Yahya Hassans digtoplæsning. (Foto: Mogens Flindt)
To unge fra Vollsmose vil ikke lave ballade under Yahya Hassans digtoplæsning. (Foto: Mogens Flindt)

Der bliver ikke ballade i Vollsmose eller på H.C. Andersen skolen i aften, hvis man skal tro den hårde kerne af unge i Bøgeparken i Vollsmose, som Ekstra Bladet lige har talt med.

- Vi vil gerne vise staten, at vi er fornuftige, og at alle de ressourcer, der bliver brugt i aften er spildt, siger en 19-årig ung mand af anden etnisk herkomst end dansk.

Der er fredeligt i Vollsmose. Det er i Bøgeparken den hårde kerne holder til. Nogle af dem står og taler med en betjent foran centret. Og pludselig strømmer det til med unge.

Ved H.C. Andersen Skolen ikke langt derfra er spækket med politi. Arrangementet med den unge digter Yahya Hassan er igang.

Se også: LIVE: Yahya Hassan besøgte Vollsmose

Han har ikke ret
I Bøgeparken er de unge besluttet på, at de vil opføre sig ordentligt.

- Vi har taget en beslutning alle sammen her i Bøgeparken, at vi vil vise Yahya Hassan, at han ikke har ret, i alt det han siger om os.

- Hvis vi vil, kan vi sagtens stille med et par hundrede mand i aften. Det er os, der styrer her i Bøgeparken. Men vi har besluttet, at vi ikke vil lave ballade. Vi har holdt møde blandt andet sammen med forældre, og vi har besluttet, at vi vil holde os tilbage. Der vil ikke blive nogen former for uro. Vi mødes også her i aften for at finde på nogle aktiviteter. Mange af os har prøvet at sidde i fængsel, og det gider vi ikke. Vi vil vise, hele Danmark, at vi kan opføre os ordentligt.

Gennem flere uger har Fyns politi slået hårdt til i Bøgeparken hver eneste dag overfor de unge.

Ifølge Ekstra Bladets oplysningfer fik politiet tidlgere fuckfingeren, når de kørte ind i området. I dag giver mange af beboerne politiet en glad finger op ad, når de viser sig.

- Vi har det godt. Vi bliver her. 'Drengen' (red: Yahya Hassan) kan spytte alt det, han vil. Men vi bliver her. Færdig, siger pædagogstuderende Omar Khatib.

- Vi har besluttet i samlet flok, over hundrede her fra Bøgeparken , at vi vil vise hele Danmark, at vi ikke er sådan, som Yahya Hassan beskriver os.

Rasende på Yahya
Mange af de unge, som stimler rundt om Ekstra Bladets reporter, er rasende på Yahya Hassan.

- Hvorfor vælger han Vollsmose frem for Rådhuspladsen i Odense? Det er alene for at provokere. Men vi vil vise ham, at han ikke kan provokere os. Vi vil vise det stik modsatte. Han er en bums, han udstiller Islam og sine forældre. Det er kun for at komme i medierne, siger Sami El-Batran. m

- Det er meget krænkede, det han siger om Islam.

- Han vil bare svine os til, og svine sin religion og sine forældre til. Han tramper på vores tro, og jeg synes, at han har svigtet os. Han er en af ’os’, men det er han ikke længere.

- Han ryger joints og drikker øl. Vi er ikke bedre end am, men vi sviner ikke vores religion til.

De unge forsvinder ind i bebyggelsen. Der er fred og ro i Vollsmose.

Se også: LIVE: Yahya Hassan besøgte VollsmoseSe også: Så meget koster Yahya-showetSe også: Flyveforbud over Vollsmose under Yahya-show

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere