Hjemløseblad kan nu købes med plastikkort

Det britiske hjemløseblad, Big Issue, der svarer til danske Hus Forbi, tager nu imod betaling med plastikkort

I det mondæne London-bydel South Kensington med det imponerende Science Museum er der sket en lille teknologisk revolution i gadesalg.

Simon Mott, der er tidligere lokomotivfører i London Underground og nu sælger avisen Big Issue, der ligesom danske Hus Forbi, støtter hjemløse, er den første gadehandler, som tager imod plastikkort, når de 2,50 pund skal betales for avisen.

Den 49-årige Mott, der er klædt i en råhvid trøje og Big Issues karakteristiske røde sælgerjakke, betragter sig selv som pioner på området.

- Det er helt nyt for dem, siger han om kundernes forbavselse.

- Nogen gange siger de til mig: "Er det sandt, Tager du virkelig imod kort? Det tror jeg ikke på, vis mig det." Og så lyder det: "Hold da op, du kan jo", fortæller sælgeren, der er fulgt med tiden.

Mott sælger mellem 80 og 100 blade om ugen, hvoraf de fem til 10 stykker betales med kort.

- Nogle folk kan godt lide fornemmelsen af at betale med kort, tilføjer han.

I et samfund med stadig færre kontanter indså Mott, at han mistede de kunder, der ikke havde mønter på sig. Derfor investerede han i maj i et kortbetalingssystem fra det svenske selskab iZettle.

Når den lille sorte boks, som han har i lommen, forbindes til en iPhone, kan betalingen gennemføres. Data fra folks kreditkort bliver ikke gemt på apparatet.

- Det er grundlæggende et kasseapparat, man har med i lommen. Det er en måde at sikre sig det salg på, som ellers ikke ville være blevet til noget, siger Mott.

Sælgerne får halvdelen af indtægten fra salget af tidsskriftet. Mott har været sælger i de seneste tre år efter en arbejdsulykke, der betød, at han blev hjemløs.

- Det er en livline. Det giver dig en følelse af mening med det hele, siger han om Big Issue, som har et ugentligt oplag på 105.000 i Storbritannien.

Big Issue har omkring 2000 sælgere i hele landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere