Tumoren er vokset: Nu skal Mia opereres igen

Mia Villumsen har en hjernetumor og er betydeligt handicappet, men kan ikke få førtidspension. Nu skal hun opereres igen - og ifølge lægerne kan den 31-årige mor til to ende i kørestol. Nu skal hun til nyt møde med kommunen

Det tager Mia flere minutter at gå op af trappen - og bagefter er hun træt. (Foto: René Schütze)
Det tager Mia flere minutter at gå op af trappen - og bagefter er hun træt. (Foto: René Schütze)

31-årige Mia Villumsen, der lever med en hjernetumor, som ikke kan fjernes, skal nu opereres igen. Svulsten er vokset fire farlige milimeter.

– Lægerne på Rigshospitalet vil helst operere mig inden jul, men det kan jeg simpelthen ikke overskue, fordi min søn er syg. Så de har givet mig fem måneder til at forberede mig mentalt, fortæller Mia, som i sidste måned stod frem i Ekstra Bladet, fordi Aalborg Kommune ikke vil give hende en førtidspension – selv om både Mias kirurg, egen læge og hjemmevejleder anbefaler det.

Se også: Ramt af hjernetumor og delvist lam: Kommune vil tvinge Mia i arbejde

Mia Villumsen blev opereret første gang i 2011 og dengang gjorde indgrebet hende betydeligt handicappet. Den 31-årige mor til to er nu delvist lam i den ene side af kroppen. Hun humper rundt, når hun går og kan ikke bruge højre hånd overhovedet. Mia har kroniske smerter, lider af voldsomme hovedpiner og er nødt til at hvile sig flere gange om dagen for at klare sig gennem døgnets vågne timer. Daglige gøremål så som at tage tøj på og gå i bad tager dobbelt så lang tid som ellers.

Skal opereres resten af livet
Kommunen mener, at Mia Villumsen skal arbejdsprøves, selv om sagsbehandleren direkte har skrevet i hendes journal, at det ikke har været muligt på grund af Mias helbredstilstand. Og ifølge lægerne bliver hendes tilstand aldrig bedre. Heldigvis er svulsten godartet, men den er farlig, fordi den vokser, og derfor skal Mia formentlig opereres med jævne mellemrum resten af sit liv for at holde tumoren i skak. Hver gang er risikoen for forværring stor.

Se også: Overlæge: Mia bliver ikke rask

1 af 3 sådan så Mia ud efter første operation i 2011. (Privatfoto)
2 af 3 Mia Villumsen skal formentlig leve resten af sit liv med hjernesvulsten. (Foto: René Schütze)
3 af 3 Det tager Mia flere minutter at gå op af trappen - og bagefter er hun træt. (Foto: René Schütze)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere