Ukraines præsident: Vi underskriver EU-aftale snarest

Flere gange har det lydt fra den tidligere sovjetrepublik, at man ikke accepterer associeringsaftalen med EU

Ukraines præsident fortsætter sit eget lille spil om den handels- og associeringsaftale, som landet ifølge EU's stats- og regeringsledere i skuffelse allerede har accepteret, at ukrainerne ikke vil underskrive.

På andendagen af EU's østlige partnerskabstopmøde i Vilnius slog Viktor Janukovitj fast, at en underskrivelse af aftalen er nært forestående.

- Jeg bekræfter, at Ukraine har i sinde at underskrive associeringsaftalen snarest, siger Viktor Janukovitj ifølge nyhedsbureauet AFP.

Allerede i sidste uge forlød det ellers fra den tidligere sovjetrepublik, at man ikke ville acceptere associeringsaftalen. Den var for dårlig for Ukraine.

I stedet havde Janukovitj rettet næsen mod Moskva og et tættere russisk samarbejde.

Flere gange siden, har præsidenten holdt liv i EU-aftalen på betingelse af, at der følger flere penge med.

Nu lyder der alligevel lidt anderledes toner fra mødet i Vilnius.

- Ukraine og EU er gået ind i den afsluttende fase i forhandlingerne om associering, og jeg føler mig sikker på, at denne aftale vil åbne et nyt kapitel i Ukraines udvikling, og det vil løfte vores relation til EU og medlemslandene til et nyt og højere niveau, siger Janukovitj til Itar-Tass

Den danske statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), har svært ved at følge den ukrainske statsleders argumentation.

- Han siger jo mange forskellige ting. Han siger, det er for dyrt, man vil tættere på at have visum, er ikke overbeviste om, hvad der sker, og at der er store økonomiske problemer i Ukraine, siger Thorning-Schmidt om kravene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere