Politiet lægger jernring om Yahya

Omfattende sikkerhedsopbud og frygt for attentat mod den unge digter, der læser digte op i Vollsmose i morgen aften

Virakken omkring den 18-årige digter Yahya Hassens stærkt indvandrerkritiske debutbog er så voldsom, at politiet har sat terrorberedskabet ind for at beskytte den unge forfatter og hans publikum. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Virakken omkring den 18-årige digter Yahya Hassens stærkt indvandrerkritiske debutbog er så voldsom, at politiet har sat terrorberedskabet ind for at beskytte den unge forfatter og hans publikum. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Mens lyrikeren Yahya Hassen fortsat stormer opad på bestsellerlisten, vokser frygten for et attentat mod den unge digter.

Når den 18-årige debutant i morgen aften læser sine stærkt indvandrerkritiske digte op på H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose, sker det under så massive sikkerhedsforanstaltninger, der tåler sammenligning med et statsbesøg.

Skolen ligger i den modsatte ende af Vollsmose end det lokale bibliotek, som i første omgang var udset til oplæsningen. På grund af arrangementet vil skolen allerede blive afspærret fra kl. 12, siger politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Se også: DR: PET skal beskytte Yahya Hassan døgnet rundt

- Vi tager ingen chancer. Det er politiets opgave ikke blot at værne om Yahya Hassans sikkerhed, men også det publikum, der kommer for at se og høre ham, siger Poul Løhde.

- Det er ikke for sjov, at jeg siger, at der er tale om en meget omfattende sikkerhedsopgave. Hvis nogen tror, det blot handler om at holde styr på nogle lømler, så tager de alvorligt fejl, siger Poul Løhde.

- Yahya Hassan er meget stærkt truet. Han har personlig livvagt døgnet rundt. Derfor vil der heller ikke blive sparet på den politimæssige indsats.

- Men den oprindelige idé med at holde arrangementet på biblioteket i Vollsmose var håbløs. For det første ligger biblioteket midt i et indkøbscenter, og for det andet havde ingen tænkt på sikkerheden.

Se også: Fyns Politi: Det handler ikke om ytringsfrihed

- Politiet havde været nødt til at spærre hele indkøbscentret af og lukke butikkerne fra middagstid. Men det havde ingen tænkt på, siger Poul Løhde.

- Det vi skal præstere her, er 20 gange en fodboldkamp. Det er jo et helt andet set-up, fordi vi ud over sikkerhed på selve skolen også bliver nødt til at forhøje beredskabet i den øvrige del af Vollsmose, siger Poul Løhde.

I følge Ekstra Bladets oplysninger omfatter politiets sikkerhedsindsats både uniformeret politi og et stort antal civile betjente fra Fyns politi.

Assistancen udefra bliver sandsynligvis med mandskab fra politiets særlige indsatssstyrke.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere