Egyptiske kvinder: Vi blev banket og efterladt i ørkenen

Egyptisk militær beskyldes nu for seksuelt at have chikaneret og gennemtævet seks kvindelige aktivister og smidt dem af i ørkenen

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Efter de seneste dages opblussede uroligheder i Kairo, Egypten retter særligt seks kvindelige aktivister nu en skarp anklage mod det militære styre.

De seks kvinder, Mona Seif, Nazli Hussein, Rasha Azab, Mai Saad, Salma Said og Aida El-Kashaf, deltog alle under tirsdagens demonstrationer mod general al-Sisis nye lov indført søndag, der giver militæret lov til at retsforfølge civile borgere, der har deltaget i demonstrationer.

Adskillige aktivister blev anholdt - heriblandt også de seks kvinder, som nu beskylder militærfolkene for at have gennembanket dem og udsat dem for seksuel chikane under deres anholdelse. Kvinderne, der nu har indgivet en anmeldelse til den offentlige anklagemyndighed, anklager også deres vogtere for at have kørt dem ud i ørkenen og smidt dem af på en øde landevej midt om natten.

En metode, som det tidligere styre under Mubarak angiveligt også skulle have benyttet sig af.

Militæret nægter
Særligt Mona Seif, Nazli Hussein og Rasha Azab er kendte aktivister i kampen for demokratiske spilleregler i landet. Det er da angiveligt heller ikke første gang, at Azab er blevet tævet og efterladt i ørkenen af regeringsmagten i Egypten. Sidste gang var ifølge nyhedsbureauet AP i 2010, da Mubarak sad på præsidentposten.

Flere egyptiske medier melder om, at ialt 14 kvinder blev samlet i en politivogn og smidt af i ørkenen.

Trods amatørbilleder og videoer af militærets overfald på kvinderne, har de egyptiske myndigheder afvist anklagerne om at have tævet kvinderne og efterladt dem i ørkenen.

21 piger dømt 11 års fængsel
Anklagerne mod styret kommer blot få dage efter, at 21 helt unge piger mellem 15-22 år i onsdags blev idømt 11 års fængsel i Alexandria for at have deltaget i en fredelig pro-Mursi-demonstration som medlemmer af Pro Morsi 7AM Bevægelsen.

Pigerne, hvoraf de fleste er studerende, dømt for at have blokeret vejene, ødelagt offentlig ejendom og for at have båret våben.

Syv af dem er mindreårige og er derfor blevet idømt afsoning på en ungdomsinstitution.

1 af 4 
2 af 4 De 21 piger, der blev idømt 11 års fængsel, under retssagen. (Foto: AP)
3 af 4 Pigerne er medlemmer af en nystartet gruppe, der går under navnet 7AM Movement, en pro-Morsi-bevægelse, der stræber efter at demonstrere fredeligt men tidligt om morgenen.
4 af 4 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere