Butikschef fyret for dumme bemærkninger

Lederen af den lettiske afdeling af supermarkedskæden Maxima blev fyret

Den litauiske supermarkedskæde Maxima har fyret lederen af dens lettiske afdeling, efter at han er kommet med nogle kontroversielle bemærkninger om tagkollapset, der i sidste uge kostede 54 mennesker livet i en forstad til hovedstaden Riga.

Den lettiske chef, Gintaras Jasinskas, har tidligere på et pressemøde sagt, at han ikke følte nogen skyld i sidste uges katastrofe, der er landets hidtil værste tragedie i fredstid.

Da en journalist spurgte, om han ville følge i det lettiske premierminister Valdis Dombrovskis fodspor og træde tilbage, var svaret fra Jasinskas et meget klart nej.

- Hvorfor? Hvorfor skulle jeg træde tilbage? Kun dem, der føler sig skyldige, skal træde tilbage, sagde den lettiske Maxima-direktør.

Bemærkningen satte gang i en diplomatisk fejde, der førte til fyringen, sagde den lettiske præsidents pressesekretær, Liga Krapane, fredag på den nationale tv-kanal.

Hun sagde videre, at præsident Andris Berzins ringede til sin litauiske kollega, Dalia Grybauskaite, for at beklage Jasinskas upassende og ufølsomme kommentarer.

Omkring en halv time efter de baltiske statsoverhoveders samtale meddelte supermarkedskædens litauiske hovedkvarter, at Jasinskas var blevet fyret, tilføjede Liga Krapane.

Bemærkningerne gav anledning til voldsom vrede blandt mange. De sociale netværk svirrede af opfordringer til at boykotte Maximas 140 butikker i Letland.

Letlands udenrigsminister, Edgars Rinkevics, fordømte Jasinskas bemærkninger og betegnede dem som chokerende og arrogante, og ministeriet indkaldte Litauens ambassadør i Letland på grund af sagen.

54 mennesker omkom og andre 40 blev kvæstet, da dele af supermarkedet Maximas tagkonstruktion kollapsede i det relativt nye forretningscenter i udkanten af Riga.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere