Kina: Vi har afsløret amerikanere i vores zone

Konflikt eskalerer. Kina og Japan er kommet op og toppes om en ubeboet øgruppe. Nu siger kineserne, at de har set amerikanske fly i deres zone

Det er bl.a. en denne ubeboede ø, som Kina og Japan er blevet uvenner om. (Foto: AP)
Det er bl.a. en denne ubeboede ø, som Kina og Japan er blevet uvenner om. (Foto: AP)

Kina har sendt to jagerfly på vingerne i konflikten mellem Kina og Japan om en ubeboet øgruppe, som japanerne kalder Senkaku og kineserne Diaoyu, der ligger umiddelbart nord for Taiwan.

Ifølge det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua udtaler en talsmand fra det kinesiske militær, at kampflyene stødte på to amerikanske og ti japanske fly under deres tur.

Hverken Japan eller USA har bekræftet oplysningerne, men hvis de holder stik, så kan det være tegn på, at konflikten om øerne er på vej ind i en ny og alvorligere fase.

Kina etablerede sidste uge det de kalder en luftforsvarszone mellem Taiwan og den koreanske halvø. Og det var her, man ifølge kineserne stødte på militærfly fra Japan og USA.

Mens Kina understreger, at luftforsvarszonen kun berører militærfly, så er amerikanerne stærk utilfredse med Kinas fremfærd.

USA sendte derfor to B-52 bombefly til området i mandag uden Beijings billigelse.

Japan er i øjeblikket i ialt tre konflikter med sine naboer om øer. To andre øgrupper er til disksussion med henholdsvis Rusland og Sydkorea.

Kilder: New York Times og Voice of America.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere