LIVE: Yahya Hassan besøgte Vollsmose

Politiet havde på forhånd frygtet for sikkerheden, men digteren Yahya Hassans besøg i Vollsmose forløb uden større problemer

Sikkerheden er i top, når digteren Yahya Hassan gæster skole i Vollsmose tirsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)
Sikkerheden er i top, når digteren Yahya Hassan gæster skole i Vollsmose tirsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)

Se debatten med Yahya Hassan og Vollsmose-beboere i tv-klippet herover - tryk 'Næste' for at se flere klip 


Det var med en jernring af politibetjente omkring H. C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose, at Yahya Hassan tirsdag klokken 19 gik på den til lejligheden opstillede scene i skolens gymnastikhal.

Mange havde forud for arrangementet frygtet for den 18-årige digters sikkerhed på grund af hans kritiske holdninger til islam.

Farlig digt-oplæsning: Massivt politiopbud sværmer om skole

Yahya Hassan, der ved arrangementet læste op fra sin digtsamling af samme navn, blev for nylig overfaldet på Københavns Hovedbanegård og skal blandt andet derfor bære skudsikker vest, når han bevæger sig uden for.

Arrangementet i Vollsmose blev afholdt trods store protester fra Fyns Politi, der har stået for sikkerheden.

- Det er jo virkelig livsfarligt for Yahya Hassan, har politidirektør Poul Løhde tidligere udtalt.

Her er islamisternes danske dødsliste

Han har desuden forklaret, at politiet først blev orienteret om besøget i sidste uge, og med så kort varsel var det ikke muligt at sikre Yahya Hassans sikkerhed ved arrangementet. Derfor blev digtoplæsningen i første omgang aflyst.

Den beslutning mødte dog så massiv kritik fra politisk side, at politiet tog sikkerhedsvurderingen op til genovervejelse og efterfølgende gav grønt lys. Arrangementet blev til gengæld flyttet fra den oprindelige lokalitet på Vollsmose Bibliotek til H.C. Andersen Skolen.

Politiet lægger jernring om YahyaPolitidirektør: Yahya Hassan-besøg kræver massiv sikkerhed

Allerede mandag, dagen før arrangementet, var politiet til stede på området omkring skolen, hvor der ligeledes var blevet opsat sikkerheds- og overvågningsudstyr i form af kameraer og metaldetektorer.