Politifolk: Ansatte verbalt overfaldet af PET-chef

PET-ansatte vil ikke finde sig i at blive styret med frygt og verbale afklapsninger af ledelsen, viser aktindsigt

Lykke Sørensen. (Arkivfoto: Lars Krarup)
Lykke Sørensen. (Arkivfoto: Lars Krarup)

Den juridiske chef Lykke Sørensen har flere gange urimeligt overfaldet medarbejdere i Politiets Efterretningstjeneste verbalt, når de har henvendt sig til hende med operative spørgsmål. Det er en blandt en lang række klager, som de politiansattes tillidsfolk har fremført over for Rigspolitichefen, og som Ekstra Bladet netop nu har fået aktindsigt i.

Tillidsrepræsentanterne fortæller også til Rigspolitchefen, at de ikke ønsker at samarbejde med den nuværende direktion i PET, fordi de styrer efterretningstjenesten med frygt, og for et godt ord forflytter ledere og medarbejdere som stiller spørgsmålstegn ved direktionens beslutninger.

Det dårlige arbejdsklima resulterer også i, at politifolk ikke søger fastansættelser i PET, og at akademikerne i organisationen på det nærmeste flygter. Klagen fra de fem tillidsfolk i PET er blevet til 'efter en vedvarende strøm af informationer' er tilflydt dem fra forskellige medarbejdergrupper og fra forskellige niveauer af organisationen, og den vedvarende og massive mængde gør, at klagerne føler sig nødsaget til at gå til Rigspolitichefen, Justitsministeren, Politiforbundet og Rigspolitiforeningen, står der i klagen.

En mængde specifikke klagepunkter på Jakob Scharf, Lykke Sørensen og den øvrige ledelse i PETer udeladt af aktindsigten fra Rigspolitiet, da det juridisk er personfølsomme oplysninger, der ikke er omfattet af aktindsigt.

Ekstra Bladet forsøger at indhente en kommentar fra PET.