Politi-formand om PET-skandalen: Grotesk situation

'Skammeligt' kalder Claus Oxfeldt situationen i PET. Jakob Scharf er efterhånden presset fra alle sider

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt retter en hård kritik af PET's ledelse og justitsministeriet, der som de eneste holder hånden over PET-chef Jakob Scharf. Foto: Jakob Boserup
Politiforbundets formand Claus Oxfeldt retter en hård kritik af PET's ledelse og justitsministeriet, der som de eneste holder hånden over PET-chef Jakob Scharf. Foto: Jakob Boserup

PET-chef Jakob Scharf er efterhånden presset fra alle sider.

I det nye nummer af Politiforbundets fagblad Dansk Politi, der kommer på gaden i næste uge, langer forbundsformand Claus Oxfeldt hårdt ud efter PET for at være havnet i den aktuelle samarbejdskrise, hvor 600 politiansatte har opsagt samarbejdet med Jakob Scharf og den øvrige ledelse.

'Tænk engang - den tjeneste, som har fået særlige og meget vidtrækkende beføjelser, fordi den skal være bolværk mellem borgerne og et angreb på vores samfund og demokrati, tillader sig at havne i en så grotesk situation,' skriver han i sin leder og fortsætter:

'Set i borgerhøjde forekommer det skammeligt. Ikke mindst, at der skal gå næsten to måneder (!) før man bekymrer sig i Justitsministeriet.'

Læs lederen her.

Over for Ekstra Bladet uddyber Claus Oxfeldt sin kritik af PET og Justitsministeriet:

- Siden tillidsfolkene meldte sig ud af samarbejdet med PET's ledelse i september, har det været som at åbne Pandoras æske - skeletterne er væltet ud af skabet i form af konkrete sager og kritik af direktionen. Man kan ikke sidde det overhørig, når landets efterretningstjeneste ikke fungerer optimalt - og ikke har gjort det i snart tre måneder. Derfor håber jeg, at Justitsministeriet tager det her meget alvorligt.

Se også: Politiklage: Ledelsen driver PET som privat klubSe også: PET-ansat: Jeg fik black out efter chefmobning

Baggrunden for krisen i PET er, som Ekstra Bladet har beskrevet i en række artikler, at de menige medarbejdere i PET, blandt andet politiansatte og HK'ere, over en længere periode har lidt under at utåleligt arbejdsmiljø, hvor trusler og chefmobning har hørt til hverdagen.

Det bekræftes i en arbejdspladsvurdering fra 2012, hvor hver tredje medarbejder er utilfreds med arbejdsmiljøet, og hver tiende har været udsat for mobning.

Rigspolitet har modtaget to klager fra tillidsfolkene i PET og har igangsat en undersøgelse af blandt andet Jakob Scharfs tjenesterejser, men står det til Politiforbundets formand, skal der tages flere skridt.

Se også: Skandale i PET: Har brugt anti-terror-penge på luksusmiddage

- Selvfølgelig er jeg tilfreds med, at der nu kommer en undersøgelse, men det skal ikke stoppe der. Der er andre, mere alvorlige beskyldninger, og derfor må vi have en grundig undersøgelse af alle de ting, der er kommet frem - alt skal undersøges, siger Claus Oxfeldt, som har 'meget svært ved at se', hvordan samarbejdet skal komme tilbage på ret spor med den nuværende topledelse.

Med den hårde kritik af Jakob Scharf og hans nærmeste medchefer er det reelt kun justitsminister Morten Bødskov, der holder hånden over PET-chefen.

Se også: Bødskov har tillid til PET-chef

Ifølge klagerne fra PET-tillidsfolkene er Scharf og hans nærmeste medchefer direkte foragtet af de politiansatte i efterretningstjenesten, og ifølge Claus Oxfeldt er det meget sigende for situationens alvor, at flere ansatte har valgt at gå til Ekstra Bladet med deres frustrationer.

- Jeg har været ansat i politiet i 25 år, og jeg har aldrig før oplevet, at ting kommer ud fra PET i det omfang. Frustrationerne står ud i lys lue, og man kan ikke bare feje problemerne ind under gulvtæppet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere