Rapport: Fejlanbragte kriminelle spreder uro på bosted

Bostedet som mandag morgen dannede rammen om et fatalt overfald på en medarbejdere, har fungeret som hjem for en aktiv pusher, viser tilsynsrapport

Politiet var tilstede med teknikere på Ringbo mandag formiddag. (Foto: Jakob Jørgensen)
Politiet var tilstede med teknikere på Ringbo mandag formiddag. (Foto: Jakob Jørgensen)

En 37-årig ansat blev mandag morgen stukket ned og dræbt på bostedet Ringbo i Bagsværd i København.

En beboer på bostedet, der huser borgere med alvorlige psykiske lidelser, har tilstået drabet og bliver mandag eftermiddag fremsat i grundlovshorhør.

Den 72-årige beboer har boet på Ringbo i seks år, bekræfter Københavns Komme.

Samtidig står det dog klart, at en tilsynsrapport fra tidligere i år tegner et billede af Ringbo som plaget af fejlanbringelser og nedslidning.

Se også: Kvindelig ansat på bosted dræbt af beboer

En beboer har sågar solgt stoffer fra Ringbo, hvilket har spredt utryghed på stedet.

Af rapporten fremgår det, at institutionen bliver brugt som parkeringsplads for beboere med misbrugs- og kriminalitetsproblemer.

'Vi kan konstatere, at ikke alle brugere tilhører målgruppen. Et fåtal har ikke psykisk funktionsnedsættelse men snarere kriminalitets- og misbrugsrelaterede problemstillinger,' står der i rapporten.

Ringbo: En sidste mulighed

Det fremgår af et uanmeldt besøg en søndag i februar 2013

foretaget af tilsynsvirksomheden Revas på vegne af Københavns Kommune.

'Dette skaber en del uro,' står der i rapporten.

Samtidig gøres det klart, at Ringbo fremstår som et nedslidt sted.

'De fysiske rammer er fortsat utidssvarende på mange måder,' lyder det videre.

At Ringbo bliver brugt som parkeringsplads for kommunens mest belastede borgere bliver i rapporten fremhævet af en medarbejder.

En oplever, at Ringbo 'ses som en 'sidste mulighed', hvis andet ikke er muligt. Dette resulterer i, at der her lever mennesker uden psykisk sygdom,' lyder det.

Kommune erkender problemer

Jan Jensen, kontorchef Socialforvaltningen i Københavns Kommune, erkender over for Ekstra Bladet, at Ringbo har beboere, der er tidligere kriminelle.

Det vil man forsøge at rette op på, når institutionen inden længe flytter til nye lokaler, siger han.

- Nu er vi jo ved at afvikle Ringbo, hvor vi forsøger at gøre det lidt mere præcist, hvilken diagnose beboerne har, siger Jan Jensen, og tilføjer:

- Det er rigtig få voldstilfælde, vi har haft. Men vi følger selvfølgelig op på sagen og ser om der en nogen forhold, vi kunne have gjort bedre

Susanne Kristoffersen blev kun 53 år gammel, inden hendes egen søn, der er psykisk syg, stak hende ihjel i juli i år. (Privatfoto) Plus Andre psykisk syge, der har begået drab

0 kommentarer
Vis kommentarer