Ambassade vil hjælpe Im hurtigt hjem

Den danske ambassade i Thailand vil hastebehandle Im og Suthidas visumansøgning

Im savner sine klassekammerater hjemme i Aabybro. Hun har svært ved at få venner i Thailand, da hun ikke taler sproget. (Privatfoto)
Im savner sine klassekammerater hjemme i Aabybro. Hun har svært ved at få venner i Thailand, da hun ikke taler sproget. (Privatfoto)

De sidste dages hellige politikere var næsten ved at falde over hinanden af bare begejstring, da særloven om opholdstilladelse når ægtefællen dør, blev vedtaget den 13. november.

Alle var enige om, at den syv-årige Im skulle så hurtigt som muligt hjem fra Thailand, så hun kunne komme tilbage til sine klassekammerater i 1. b på Aabybro skole i Nordjylland.

Og selv om de gode meninger stod i kø, har sagen indtil nu samlet støv i en bunke i justitsministeriet.

Ekstra Bladet den <252>14. november. <252>Og mareridtet<252> fortsætter. Vagthund Im fra Thailand: Jeg vil hjem til mine venner

Den normale svartid på en visumansøgning er 15 dage, og ansøgningen skal rettes personligt til ambassaden i Thailand, men støttegruppen ved ikke, hvornår det kan lade sig gøre.

- Jeg ved ikke, om det bliver i morgen. Ambassaden ligger en times flyvetur væk, og jeg ved ikke, hvornår det kan lade sig gøre, siger Anders Christiansen.

Se også: Pinligt Danmark: Im svigtet igen

Im og hendes mor Suthida har siden udvisningen boet hos Suthidas søster i den thailandske by Khon Kaen.

Her har Suthida forsøgt at undervise Im i både dansk og matematik.

- Hun keder sig. Hun kan jo ikke tale thailandsk, så hun går bare rundt efter sin mor. Hun har fået nogle kaniner, og hun besøger også sin mormor, men de kan jo ikke tale sammen, men det er klart, at humøret er et helt andet. Hun er mere glad og glæder sig til at komme hjem til sine venner, siger Anders Christiansen.

Im glæder sig derfor til, at hendes danske farmor og farfar kommer på besøg på lørdag.

De bestilte rejsen, da udvisningen var en realitet og har først returbilletter til den 3. februar.

- De rejser derover for at hjælpe Suthida og holde ferie med Im, og så rejser de med hjem, når papirerne er i orden, fortæller Anders Christiansen.

Den 14. december skal hele familien fejre Ims otteårs fødselsdag på en tur til elefantøen Koh Chang.

Suthida Nielsens danske ægtemand Johnny Nielsen døde af en kræftsygdom i 2012.

Hun søgte derfor om selvstændig opholdstilladelse. Men myndighederne mente, at hun har større tilknytning til Thailand end Danmark, og derfor blev hun udvist. Et flertal i Folketinget vedtog i november en særlov, som med tilbagevirkende kraft giver fortsat opholdstilladelse, hvis ægtefællen dør.

0 kommentarer
Vis kommentarer