V-ordfører roser Scharf for at gå af som PET-chef

Den seneste tids dårlige sager har svækket tilliden til PET, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen

Karsten Lauritzen (Foto: Folketinget.dk)
Karsten Lauritzen (Foto: Folketinget.dk)

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, forlader sin stilling ved årets udgang.

Og det er ikke en decideret uklog beslutning, mener Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

- I den seneste tid har der været flere sager. Og selvom det skulle vise sig, at de ikke holder vand, har de skadet tilliden til PET, siger han.

PET-chef Jakob Scharf træder tilbage

- For at PET kan løse sin vigtige opgave med at sikre Danmark mod terror, kræver det, at der er 110 procent tillid til ledelsen. Og det har der ikke været i den seneste tid.

Det er især historier om et dårligt arbejdsmiljø i efterretningstjenesten, der domineret mediedækningen om PET på det seneste. De problemer, håber Karsten Lauritzen, nu kan blive løst.

Meddelelsen om Scharfs afgang kommer samme dag, hvor det var ventet, at han ville aflevere en redegørelse til justitsministeren om hans påståede indblanding i retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

- Vi mangler fortsat at få en afklaring på justitsministerens aktier i påstanden om kalenderkig. Det spor vil vi fortsat forfølge i Venstre, siger Karsten Lauritzen.

Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

Fem tillidsfolk i PET har klaget over, at PET-chefen havde bedt sine folk om at lægge et Christiania-besøg for Folketingets retsudvalg på en dag, hvor Pia Kjærsgaard ikke havde mulighed for at deltage.

Angiveligt havde Scharf opfordret sine folk til at kigge i politikerens kalender.

PET-chefen har afvist at have gjort noget galt, men justitsminister Morten Bødskov (S) bad ham efterfølgende komme med en redegørelse om sagen.

Den afgående PET-chef vil i løbet af de næste uger drøfte sit fremtidige arbejde med Justitsministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer