'Der var ingen vej tilbage for Scharf'

Tidligere PET-chef mener, at Scharf var tvunget til at gå

Det yderst betændte forhold mellem ledelse og personale i PET gjorde, at Jakob Scharf ikke havde andre udveje end at forlade tjenesten. Det slår tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen fast over for Ekstra Bladet.

- Efter min opfattelse var der ingen vej tilbage ikke mindst på grund af de seneste dages politiske pres, siger han.

Han kalder det samtidig uhørt, at der er sluppet oplysninger ud til pressen omkring, hvordan samarbejdet i den hemmelige tjeneste har været.

- Det samtidig er trist at konstatere at smarbejdsrelationer mellem ledelse og personale har udviklet sig på en sådan måde og så desperat, at man har brugt pressen som kampplads. Og det har man. Det kommer vi ikke udenom. I forhold til PET's historie og PET's virke - ikke mindst som en organisation, der normalt er kendt for at kunne holde på sine hemmeligheder - er det uhørt, at man har lækager til pressen, siger Bonnichsen.

PET-chef Jakob Scharf træder tilbage

Den tidligere PET-chef peger på, at det ikke kun er i Danmark, at der følges med i, hvad der sker hos PET.

- Jeg siger det fordi, at man skal være klar over at andre tjeneste følger meget nøje med i den slags ting. De følger meget nøje med i alle lækager til pressen uanset, hvad det er. Det skaber nemlig utryghed hos andre tjenester og medvirker til, at de siger til sig selv: tør vi nu vove at give de informationer, der kan medvirke til at skærpe Danmarks øjne og øre. Så der var ingen vej tilbage for Scharf, hvis han anstændighedsvis ville medvirke til, at vi fortsat kan have en tjeneste i dette land, som er et værn for din, min og jeres læseres sikkerhed, siger Hans Jørgen Bonnichsen, der opfordrer til, at der nu igen findes fælles fodslag mellem ledelse og personale.

For dyre hotelovernatninger, rod i bilag og restaurantbesøg, der er faktureret forkert, har fået tilliden til PET-cheferne til at smuldre. (Polfoto) Tæt på Her er Scharfs mange møgsager

- Det ville klæde personalet og den nye ledelse, at man har en forståelse for, at det her kun kan realiseres i et fællesskab. Og det betyder, at man skal rette sig ind og give noget uanset hvem man er.

Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

Til årsskiftet skal der findes en ny PET-boss. Men Bonnichsen tør ikke byde ind med, hvem det kan blive.

- Det tør jeg ikke byde ind på. Det vil jeg trygt overlade til justitministeren og justitsministeriet at finde ud af, siger Bonnichsen.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, siger om PET-chefens adgang:

- Det, jeg går op i, er, at samarbejdet igen kommer op at køre i PET. For det er vi alle bedst tjent med. siger Oxfeldt, som ikke vil kommentere på selve Scharfs afgang.

0 kommentarer
Vis kommentarer