Københavns Kommune vil igen lade metroen bygge om natten

Byggearbejdet ved Marmorkirken må støje op til 86 decibel døgnet rundt, har kommunen besluttet.

Så skal der igen bygges metro om natten (Foto: Daniel Hjort)
Så skal der igen bygges metro om natten (Foto: Daniel Hjort)

Beboerne ved Marmorkirken i København skal igen til at høre på støj fra metrobyggepladsen om natten.

I hvert fald hvis det står til Københavns Kommune. Kommunen har tirsdag givet Metroselskabet tilladelse til igen at bygge hele døgnet.

- Generne for byen bliver samlet set større, hvis metrobyggeriet trækker ud. Derfor lægger vi igen op til at tillade døgnarbejde ved Marmorkirken, skriver Jens Elmelund, udviklingsdirektør i teknik- og miljøforvaltningen, i en pressemeddelelse.

- Vi har stor forståelse for naboernes situation, og statens ekspropriationskommission har afgjort, at alle naboer, der er væsentligt berørt af støj, får tilbud om økonomisk erstatning, fortsætter han.

Døgnarbejdet på byggepladsen har været indstillet siden juli, mens Natur- og Miljøklagenævnet har behandlet en klage fra naboerne.

I sidste måned besluttede nævnet at bede Københavns Kommune om at lave et nyt påbud til Metroselskabet. Af det seneste påbud fremgik det ifølge nævnet ikke præcist nok, hvor meget der måtte støjes på byggepladsen.

Ifølge det ny påbud må byggearbejdet støje op til 86 decibel døgnet rundt. Ifølge det tidligere påbud måtte Metroselskabet kun støje op til 78 decibel.

Men alligevel er det langtfra sikkert, at Metroselskabet får lov til at bygge om natten. Påbuddet er nemlig i høring frem til 18. december. Derefter vil beboerne igen kunne klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

Beboerforeningerne omkring Marmorkirken har endnu ikke besluttet, om de har tænkt sig at klage. De vil bruge de næste par dage til at nærlæse afgørelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer