Undersøgelse uddeler tæsk til danske skolebørn

Ny Pisa-undersøgelse viser, at danske skolebørn klarer sig dårligere i forhold til 2009 end gennemsnittet

Danske skolebørn får få roser i ny Pisa-undersøgelse. (Foto: Colourbox)
Danske skolebørn får få roser i ny Pisa-undersøgelse. (Foto: Colourbox)

Der er endnu en gang tæsk til danske skoleelever i den stort anlagte Pisa-undersøgelse, som den økonomiske samarbejdsorganisation OECD laver hver tredje år.

De danske skolebørn klarer sig overordnet på niveau med gennemsnittet i Pisa-undersøgelsen for 2012, som er offentliggjort tirsdag.

Se også: Kritiker om skandaleramt PISA-test: Vi spilder 10-15 millonerSe også: Lærere om tæsk til skolebørn: Politikerne har fejletSe også: Antorini om undersøgelses-tæsk: Vi har en udfordring

Men kigger man på udviklingen i forhold til den seneste undersøgelse fra 2009, så har de danske elever klaret sig dårligere end gennemsnittet i OECD-landene.

Pisa sammenligner skoleelevers resultater i alle medlemslandene samt en række "partnerlande".

Prøv PISA-testen her.

I matematik, som har særligt fokus i tirsdagens rapport, er den danske score faldet med 1,8 point, mens gennemsnittet blot er faldet 0,3 point.

I de øvrige kategorier, læsning og naturfag, er de danske elever gået frem med henholdsvis 0,1 og 0,4 point, men også her er udviklingen under gennemsnittet, som er på henholdsvis 0,3 og 0,5 point.

Samlet set ligger de danske elever fornuftigt i matematik, hvor en score på 500 placerer Danmark i kategorien af lande, der ligger over gennemsnittet på 494 point.

Andelen af danske elever, der scorer bundkarakterer, ligger under gennemsnittet, men det samme gør sig også gældende for mængden af elever, der ligger helt i top.

Se også: Kritiker om skandaleramt PISA-test: Vi spilder 10-15 milloner

De danske elevers læsefærdigheder ligger præcis på gennemsnittet med 496 point, mens scoren på 498 i naturfag ligger lidt under gennemsnittet på 501.

Det er dog ikke mere end, at rapporten placerer Danmark i gruppen af lande med en gennemsnitlig score.

Kigger man på udviklingen siden den første Pisa-undersøgelse i 2000, er Danmarks score faldet mere end gennemsnittet i læsning, når man justerer for demografiske ændringer.

Siden matematik blev introduceret i testen i 2003, er den danske score faldet 26,5 point, mens gennemsnitsscoren kun er faldet 10,1 point.

Derimod går de danske elever mod strømmen i naturvidenskab, som har været en del af Pisa-undersøgelsen siden 2006. Her er Danmark gået 4 point frem, mens gennemsnittet er faldet med et enkelt.

Læs hele Pisa-undersøgelsen her (engelsk).

Se også: Forældre: Skolereform kan løfte niveau i Pisa-testSe også: FAKTA: Flere danske elever har svært ved matematikken

0 kommentarer
Vis kommentarer