Nu skal Im-loven hastebehandles

Justitsminister Morten Bødskov giver nu grønt lys til en hastebehandling loven, som får Im Nielsen tilbage til Danmark

Im Nielsen og hendes mor blev udvist, fordi stedfaren døde. Men nu skal de tilbage til Danmark (Privatfoto)
Im Nielsen og hendes mor blev udvist, fordi stedfaren døde. Men nu skal de tilbage til Danmark (Privatfoto)

Der var lutter begejstring, da særloven, der ville give Im Nielsen og hendes mor Suthida opholdstilladelse i Danmark, blev vedtaget 13. november. Siden da har sagen dog samlet støv, og Im og hendes mor sidder stadig i Thailand.

Men nu skriver justitsminister Morten Bødskov i et svar til Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, at en hastebehandling af loven kan være undervejs.

- Jeg er indstillet på at fastsætte en kort høringsfrist samt at anmode Folketinget om hastebehandling af lovforslaget, hvis aftaleparterne ønsker det, skriver justitsministeren i svaret.

Se også: Klassekammerater sender julepynt til Im

Loven gælder ikke kun Im
Særloven blev i november vedtaget af samtlige partier i Folketinget med undtagelse af Dansk Folkeparti. Den kommer dog ikke kun til at gælde for Im og Suthida, men rækker hele to år tilbage og indbefatter personer generelt, som har mistet deres opholdstilladelse, fordi en herboende ægtefælde er død.

Se også: Sover du godt, Bødskov?

Men Im Nielsen kan kun dansk og er opvokset i Danmark.

Derfor ryger sagen op på politisk niveau i november i år, fordi flere mener, at det er urimeligt, at moderen og datteren skal sendes ud af Danmark. Så sent som 12. november udtaler Morten Bødskov, at der ikke kan vedtages en lovændring med tilbagevendende kraft, men alligevel vedtages særloven dagen efter, 13. november.

Nu sidder Im og Suthida i Thailand og venter på at kunne komme hjem til Danmark igen. 14. december bliver Im otte år gammel.

0 kommentarer
Vis kommentarer