Mistede datter til spritbilist: Ommer, Bødskov

Svend og Lillian Drews er langt fra tilfreds med den nye plan for alkolåse

Svend og Lillian Drews har siden 2009 kæmpet for flere alkolåse i Danmark. De er skuffede over nyt udspil fra Justitsministeret. (Foto: Jan Unger)
Svend og Lillian Drews har siden 2009 kæmpet for flere alkolåse i Danmark. De er skuffede over nyt udspil fra Justitsministeret. (Foto: Jan Unger)

Justitsminister Morten Bødskov (S) fremlagde torsdag eftermiddag en plan for implementeringen af en lov om alkolåse, der blev vedtaget i 2010.

Ifølge den nye plan, vil det koste en dømt spritbilist mellem 60.000 og 75.000 kroner at få en alkolås i bilen for at få forkortet frakendelsesperioden af kørekortet. Det er dog stadig op til den enkelte, om man foretrækker alkolåsen frem for flere års frakendelse af kortet.

Efter planen vil loven træde i kraft 1. januar 2015.

Se også: Så dyrt bliver det for spritbilister at få alkolås

For Svend og Lillian Drews, der har kæmpet for alkolåse siden de mistede deres datter og svigersøn til en spritbilist i 2009, er den nye ordning helt til grin.

- Det er så latterligt. For det første at der næsten skulle gå fem år, og for det andet at det skal koste så mange penge, at få det sat i, siger Svend Drews.

Han og hans kone fik selv en alkolås to måneder efter, en ung spritbilist påkørte deres datter og svigersøn, så de mistede livet. De har siden kæmpet for, at andre også ville få det, og de håbede derfor at loven fra 2010 ville være første skridt i den retning..

Ingen tror på det
De var derfor selv til stede til det åbne samråd i Retsudvalget, hvor Morten Bødskov fremlagde planen. Her blev de dog slemt skuffede over det, de hørte.

- Jeg ville godt se den spritbilist der starter den 1. januar 2015 med at smide 60.000 kroner. Det bliver det ikke til. Og det var der heller ikke nogen af de andre til mødet, der troede på.

- Han kan lige så godt smide det væk igen, lyder det fra Svend Drews.

Ifølge Morten Bødskov skal årsagen til de høje priser for de dømte spritbilister findes i det oprindelige lovforslag. I forslaget hed det, at alle udgifter skulle betales af den enkelte.

- Konsekvensen af den lov, der er, er at prisen for den enkelte bliver på det niveau, som nu er lagt frem, lød det fra ministeren til samrådet.

Håber på EU
Lillian og Svend Drews vil fortsætte kampen for alkolåsen i Danmark, selvom de er begyndt at miste troen på, at der for alvor vil ske noget.

- Forhåbentlig har vores arbejde de sidste fire år ikke været spildt. Men jeg håber, at når vi deler vores foldere ud, at vi kan få stoppet bare én spritbilist.

Ægteparret håber nu på, at der vil blive indført en lovgivning i EU, som kan betyde alkolåser i alle biler. Indtil videre har der været luftet forslag om at indføre alkolås i alle biler i EU fra 2020.

Parret opgiver dog ikke kampen.

- Vi fortsætter arbejdet indtil vi ligger på kirkegården, lyder det målbevidst fra Svend Drews.

1 af 2 Svend og Lillian Drews har selv haft alkolås siden 2009. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Svend og Lillian Drews har siden 2009 kæmpet for flere alkolåse i Danmark. De er skuffede over nyt udspil fra Justitsministeret. (Foto: Jan Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere