Voldborg om stormen: Jeg glæder mig

Det 77-årige tidligere vejrorakel følger stormen tæt fra huset i Søllerød

Henrik Voldborg blev uddannet meteorolog i 1961. Han gik på pension i 2001. (Foto: Thomas Larsen)
Henrik Voldborg blev uddannet meteorolog i 1961. Han gik på pension i 2001. (Foto: Thomas Larsen)

- Det er pudsigt, du lige ringer nu. Jeg sidder akkurat og kigger på de seneste vejrkort på DMI, siger Henrik Voldborg til Ekstra Bladet.

Selvom det er mange år siden, den populære vejrvært stoppede med at formidle det danske vejr på TV, følger han stadig nøje med i, hvordan vind, temperatur og nedbør arter sig herhjemme.

- Vejret har været min hobby, siden jeg var ti år gammel og er det stadig. Og jeg synes, det er så spændende, at man i dag har så meget udstyr, der kan måle stormvejr så lang tid i forvejen. Det ville jeg ønske, man havde haft i gamle dage. Så kunne man have leveret endnu bedre vejrudsigter.

Se også: Stormen kan ramme tidligere end ventet

- Savner du at være på skærmen?

- Altså jeg synes jo, det er helt fantastisk spændende, at man i dag har udviklet disse modeller, der så præcist kan angive, hvor stormen rammer hvornår. Det giver jo nogle helt andre muligheder, end dem jeg havde dengang. Der kunne man jo ikke få færten af 'vildt vejr', før det var oppe over. Men altså. Nu er jeg 77 år. Så jeg ville nok ikke kunne holde til de skiftende arbejdstider, siger Henrik Voldborg.

Bliver inde
Henrik Voldborg hart ikke tænkt sig at bevæge sig ud i morgen, når stormen rammer. Han bliver hjemme i huset i Søllerød sammen med sin kone Anne Marie, en varm sweater og en kop kaffe.

- Jeg har ikke en decideret stormsweater, men jeg har da en med Storebæltsbroen, siger han og griner.

- Jeg skal følge med hele dagen. Det er næsten bedre end at se en spændende serie.

Ikke så slemt
Vejreksperten mener ikke, at stormen i morgen bliver lige så kraftig som den, der ramte Danmark 28. oktober.

- Jeg glæder mig naturligvis til i morgen tidlig, hvor der kommer nærmere detaljer frem. Men som jeg ser det, så var stormen 28. oktober en kraftig hurtigløber. Den der kommer i morgen er ikke så kraftig, men til gengæld mere omfattende. Den bliver mere udbredt og rammer en større del af landet. Men jeg tror ikke, der kommer rekordvindstød. Så skal der ske meget mærkelige ting, siger han - og er slet ikke til at stoppe.

- Og det, der er helt fantastisk er, at den slet ikke eksisterer endnu. Den ligger og danser et sted ude mellem Island og Grønland, lyder det fra eksperten.

Elsker vejr
Henrik Voldborg har ikke gjort noget specielt for at sikre sit hus eller andre ejendele i forbindelse med i morgen.

- Vi har simpelthen ikke flere træer, der kan vælte ind i huset. Vi har haft et stort træ, som vi fik fældet, fordi det så truende ud.

Se også: Så voldsom bliver stormen

- Bliver din kone nogensinde træt af, at du taler så meget om vejret?

- Haha. Det tror jeg ikke. Anne Marie bliver du nogensinde træt af, at jeg taler om vejret?

- Hun siger nej. Heldigvis, lyder det.

- Her til sidst. Hvordan ser chancerne ud for hvid jul?

- Den var værre. Der er intet, der tyder på, at vi får sne inden jul. Det bliver mildt vejr frem til midt på måneden, så chancerne er ikke desværre ikke så store.

Har du fotos af store skader efter stormen den 28. oktober, send til 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer