Stormen kan ramme tidligere end ventet

Et lavtryk, som vil ramme Danmark, udvikler sig i øjeblikket eksplosivt mellem Island og Skotland

Den truende storm, der i første omgang blev spået at ramme Danmark torsdag eftermiddag, kan ramme tidligere end ventet.

Det siger de foreløbige opdaterede prognoser fra DMI tidligt onsdag morgen.

- Problemet er, at lavtrykket ikke er dannet endnu, så der er stadig noget usikkerhed omkring den. Men som det ser ud nu, så kan stormen rykke sig et par timer begge veje, siger vagthavende, Frank nielsen, ved DMI til Ekstra Bladet mandag morgen.

Der er ifølge DMI tale om et lavtryk, der udvikler sig eksplosivt mellem Skotland og Island og efterfølgende kommer ned over Danmark. Her vil lavtrykket kommer ind fra vest og hen over øst mod det centrale Skandinavien.

Se også: Så voldsom bliver stormen

I første omgang hed det, at vindfelter med stormstyrke ville ramme Vadehavet og Esbjerg sent torsdag eftermiddag med forhøjet vandstand til følge. Men de seneste prognoser tyder altså på, at stormen kommer ned fra nordvest og vil ramme tidligere end ventet.

- Men det er i store træk den samme melding, og det er altså især Vestjylland, der bliver hårdest ramt, siger Frank Nielsen.

- Der kommer en helt del regn også, men jeg tror ikke, vi når at få nogen snebyger. Så det er ikke sådan, at vi også får glatte veje. Det er regn og storm, siger han.

Varer et døgn
Når stormen rammer, vil det være med vindstød af orkanstyrke på mellem 35 og 40 meter/sekundet. Stormen flyver herefter ind over resten af landet, hvor vindstødende dog vil være en smule aftagende med en middelvind på mellem hård og stormende kuling og vindstød af storm- eller orkanstyrke på mellem 30 og 35 meter/sekundet.

Til forskel fra stormen, som skabte kaos i Danmark i oktober måned i år, så vil denne storm vare i timevis.

- Stormen i oktober peakede i omkring en times tid. Denne her må vi nok sige, kommer til at vare en del længere – nemlig tre til seks timer. Og sådan generelt set vil der være kraftig blæst over landet i et helt døgn.

Se også: Vejrudsigt: Solen kommer senere <b>Se vejrudsigt for i dag: Solen kommer senere</b>

Følg dit lokale vejr time for time her

0 kommentarer
Vis kommentarer