Im holder jul i Thailand

Im og hendes mor ansøger på fredag om visum til Danmark

Im Nielsen håber at være tilbage hos klassekammeraterne på Aabybro skole efter nytår. (Privatfoto)
Im Nielsen håber at være tilbage hos klassekammeraterne på Aabybro skole efter nytår. (Privatfoto)

Den syv-årige Im og hendes mor Suthida Nielsen kommer ikke til at fejre jul i Danmark.

Det oplyser talsmanden for deres støttegruppe Anders Christiansen til Ekstra Bladet.

Se også: Ambassade vil hjælpe Im hurtigt hjem

Særloven, der sikrer opholdstilladelse til Suthida og Im efter manden Johnnys død, bliver først endeligt vedtaget til foråret, men et begrænset turistvisum sikrer, at de allerede kan komme til Danmark, når ambassaden i Bangkok har behandlet sagen.

- De tager først ind til ambassaden på fredag, da det ligger en times flyvetur væk, og så har ambassaden lovet, at de vil behandle ansøgningen hurtigt, fortæller Anders Christiansen.

Im og Suthida Nielsen kan dermed allerede få visum midt i december, men de har besluttet at holde jul hos Suthidas søster i Khon Kaen.

- Ims farmor og farfar kommer jo der over på lørdag. Det har været planlagt i længere tid, så de bliver nogle uger, siger Anders Christiansen.

Se også: Klassekammerater sender julepynt til Im

Den endelige hjemrejsedato til Danmark er endnu ikke planlagt, da Ims farmor og farfar, Inger og Roland Nielsen, først har billetter til et fly den 2. februar.

- De rejser hjem sammen med Im og Suthida, så vi håber på lidt velvilje fra flyselskabet, så de kan flytte deres hjemrejse, siger talsmanden.

Se også: Im-lov hastebehandles

Selv om Suthida Nielsen glæder sig over besøget fra Danmark og udsigten til at komme hjem til Aabybro, så er hun også bekymret for, hvordan folk vil reagere på, at hun ikke rejser hjem, lige så snart hun har et turistvisum.

- Det siger måske mere om dem, der eventuelt vil have et problem med det, end det siger om Suthida. Nu kommer farmor og farfar jo der over, og hun skal jo også igen tage afsked med sin familie, siger Anders Christiansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer