Pia K: Bødskov må forklare sig

Den tidligere partileder Pia Kjærsgaard, der har haft PET-vagter i ti år, mener justitsministeren må komme med en forklaring efter Jakob Scharfs afgang

Arkivfoto: Mikkel Tariq Kahn
Arkivfoto: Mikkel Tariq Kahn

– Det er helt på sin plads, at Scharf har trukket sig. Det har jo svækket tilliden til efterretningstjenesten at have ham siddende som chef efter den række af eskapader, som på det seneste er kommet frem om, hvad der er foregået i PET.

Sådan siger tidligere partileder Pia Kjærsgaard (DF), som uønsket kom til at spille en nøglerolle i Jakob Scharfs afgang fra PET.

– Det er dybt kritisabelt, hvad der er foregået. Men jeg syntes også, at det er vigtigt at vide, hvor meget justitsministeren har vidst. Har Bødskov været vidende hele vejen igennem? Det er jo problematisk, hvis han har vidst det, da han for nylig orienterede folketingets retsordførere om sagen.

– Bødskov må forklare sig. Hvad han har vidst hvornår. Det bør vi have en afklaring af så hurtigt som muligt.

Afgående PET-chef Jakob Scharf afleverede tirsdag en redegørelse til Folketingets retsudvalg om retsudvalgets og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania.

Den viser, at PET gik langt over stregen, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, der selv er medlem af udvalget.

- Jakob Scharf indrømmer i redegørelsen, at man i PET har haft planer om at kigge i Pia Kjærsgaards kalender. Det skete heldigvis aldrig, men det er en alvorlig sag, og det går langt ind over grænsen for, hvad PET skal. Det er magtfordrejning, siger han.

Spørgsmålet er, hvad justitsminister Morten Bødskov (S) vidste, mener Peter Skaarup. Og det må ministeren forklare i et samråd.

- Det er en redegørelse, der flytter aben fra Jakob Scharfs skulder til justitsminister Morten Bødskovs, fordi det er uklart, om Bødskov var bekendt med, at PET ville snage i Pia Kjærsgaards kalender, siger han.

LÆS I EKSTRA BLADET ONSDAG:

Derfor måtte han gå

PET-folk: CIA stoler ikke på Scharf

Scharf indrømmer kig i Pias kalender

Så meget tjener han - og det får han for at gå

Scharf: Det er pressens skyld

0 kommentarer
Vis kommentarer