DSB varsler ændringer under stormen: Lav en plan B

DSB råder folk til at lave en plan B, hvis man skal benytte sig af deres offentlige transport torsdag

DSB's S-togstrafik kommer til at køre efter weekendplaner torsdag aften under stormen. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

- Vores telefoner er rødglødende og har været det i noget tid, fordi vi er i fuld gang med at tilkalde ekstra mandskab ind. Vi skal have ekstramandskab til at hjælpe på stationer med info, til at opdatere infoskærmene og højtalerne på stationerne, samt vores hjemmesider, så vi kan opdatere vores kunder i døgndrift, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til Ekstra Bladet.

Man rådes desuden til at lave en plan B, hvis man skal benytte sig af DSB torsdag.

- Det er en god ide at lave en plan B, hvis man skal være fremme på et bestemt tidspunkt, siger han.

Under stormen 28. oktober blev DSB ramt af store forsinkelser. I særlig grad på grund af DSB's værste fjende: træer.

- Vores største fjende er træerne. Det kan i sagens kerne vise sig, at vi kommer til at se en storm, som vi havde 28. oktober. Og her væltede godt 500 træer ned over skinnerne. Derfor har vi masser store stærke mænd klar med motorsave til at skære dem i stykker. Det kan give forsinkelser, siger han.

- Det er en god ide at bruge Rejseplanen, fordi den kan svarer på de mest sædvanlige spørgsmål. I samme øjeblik et træ vælter ned over skinnerne, kan der gå nogle minutter, før Rejseplanen er opdateret. Men det er den hurtigste vej at gå, siger Tony Bispeskov.

Kaffe og chokolade
Han kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om der bliver aflyst flere tog torsdag.

- Vi kan i sagens natur ikke sige, hvor og hvornår stormen rammer, så det bedste råd, jeg kan give, er at tage af sted i god tid. Det kan også være vi aflyser tog, og de kan være vi aflyser på forhånd. Derfor er det en god ide at tjekke vejrudsigten og vores hjemmeside allerede før man går i seng i aften, så man kan få et fingerpraj om, hvordan vi kører torsdag morgen.

Såfremt DSB vælger at aflyse flere S-tog, regional- eller fjerntog, kan de muligvis give yderligere forsinkelser.

- Det er ligesom perler på en snor. Hvis en perle falder, så holder de næste i kø. Derfor kan de også være, at nogle tog bliver aflyst, fordi vi vælger at køre med færre tog for at få trafikken hurtigere igennem. Hvis vi vælger at gøre dette, så skal vi selvfølgelig nok hægte så mange togvogne på, som muligt.

- Hvad har i tænkt jer at gøre, hvis man nu kommer til at sidde fast i et tog i timevis?

- Vi har faktisk ekstra rationer med på vores tog torsdag, så der er vand, kaffe og chokolade til de mennesker, der måtte sidde fast. Det første man kan sige er, at man er i sikkerhed i togene. Der sker ikke noget. Og derfra gør vi naturligvis alt, hvad vi kan, for at komme videre igen, siger Tony Bispeskov.

0 kommentarer
Vis kommentarer