Derfor halverer DSB sine afgange før stormen

DSB tager kampen op mod stormen Bodil men anbefaler, at rejsende så vidt muligt laver en plan B

Der kører væsentlig færre tog i dag på grund af varsler om kraftig storm over hele landet. (Foto: Jens Dresling)
Der kører væsentlig færre tog i dag på grund af varsler om kraftig storm over hele landet. (Foto: Jens Dresling)

Bodil er knap begyndt at puste til den danske vestkyst endnu.

Alligevel har DSB valgt at aflyse halvdelen af alle sine afgange i dag.

- Der kan opstå vanskelige situationer, fordi vi ikke er herrer over vejret. Men vi er klar til at kæmpe en hård kamp med naturen, siger trafikinformationschef hos DSB, Tony Bispeskov, til Ekstra Bladet torsdag morgen.

Det er især regional- og S-tog der er påvirket af ændringerne. I stedet for mellem to og tre regionaltog i timen, så kører DSB i stedet med et enkelt tog i timen i løbet af dagen.

- Vi er ovre i den mere tekniske afdeling, men det handler om, at der er nogle køreledninger, som er mere følsomme end andre. Så det er for at være på forkant med det her, så vi ikke får en situation med ødelagte køreledninger. Ud over at mange af vores kunder tager bestik af situationen og fx arbejder hjemmefra i dag, så tognettet ikke er lige så belastet, så har de altså også en forventning om, at vi kører til tiden igen i morgen, siger Tony Bispeskov.

Opdaterer hele natten
Under den sidste storm 28. oktober, som blev døbt 'Allan', væltede mere end 500 træer ned over DSB's skinner landet rundt, hvilket gav store forsinkelser i hele landet.

Derfor vælger man denne gang at køre færre tog for så vidt muligt at undgå kødannelse.

- Vejret kan selvfølgelig nå at spille os et pus, men vi gør det bedste, vi kan på forhånd, ved at justere nogle af de ting, som vi ved, kan gå hen og give problemer, siger Tony Bispeskov.

- De planlagte togafgange i dag er korrigeret frem til klokken 14.00. Hvornår opdaterer i, så man kan se ændringer senere?

- Vi følger vejret hele tiden og er meget opmærksomme på, at der er mennesker, der ikke har alternativer i forhold til at tage toget. Derfor aflyser vi ikke flere tog end højest nødvendigt, og derfor kører vores lyntog også normalt. Men der kan opstå ændringer, siger han.

- Vi er hele tiden fremme i omegnen af tre timer. Vi ved jo ikke præcist, hvor og hvornår stormen rammer og med hvilke vindhastigheder, så vi må læne os op ad prognoserne, siger Tony Bispeskov.

DSB har hyret ekstra mandskab til at opdatere hjemmesider og infoskærme hele dagen og natten til fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer