De første orkanstød har ramt - oversvømmelse i Esbjerg

Nu hærger Bodil for alvor vestkysten, de første vindstød af orkanstyrke har ramt Danmark, oplyser DMI. Vindstød af orkanstyrke kan også forekomme i morgen tidlig

Havet er steget voldsomt og er snart på vej over kajkanten. (Foto: Claus Jessen)
Havet er steget voldsomt og er snart på vej over kajkanten. (Foto: Claus Jessen)

Hjælp os: Send gerne billeder af stormen og hvilken by du er fra. Send gerne dit telefonnummer med og mail det til 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

De sidste nye prognoser fra DMI viser, at de første vindstød af orkanstyrke har ramt den jyske vestkyst.

- Vi har haft en enkelt observation på storm, oppe ved Hanstholm. Vindstyrken er faldet lidt igen. Men vi har både ved Hanstholm og ved Blåvandshuk, vindstød af orkanstyrke nu, oplyser Tine Zeuthen, vagthavende hos DMI.

Ekstra Bladets reporter, der befinder sig i Esbjerg Havn, fortæller også, at det lige nu er et inferno af orkanstød, hagl og torden.

- Det er helt vildt. Vandet brager ind over kajkanten og blæsten er virkelig voldsom, siger han.

Politiet er ved at fjerne biler fra parkeringspladsen ved havnen, da området ofte bliver oversvømmet. De har nu afspærret hele området.

Med raske skridt
Tine Zeuthen fortæller, at de har observationer ude over Nordsøen og Vadehavet fra et skib og en platform med middelvinde af stormstyrke.

- Så det er altså på vej imod os med raske skridt. Den starter ved Vadehavet, og så er det langs med Vestkysten og den sydlige del af landet, der kommer til at opleve den kraftigste vind til at starte med. Men når vinden drejer i nordvestlig retning, vest - nordvest, sidst på eftermiddagen og i aften, så er det hele landet det går udover, siger Tine Zeuthen.

Der kommer storm og stærk storm rigtig mange steder og vindstød op til orkanstyrke.

Den kraftige vind, der rammer København i aften, hvor længe fortsætter den?

- Vinden aftager en lille smule i løbet af natten, men i morgen tidlig kan det godt være, at man fortsat kan opleve 20-23 meter i sekundet, måske endda storm stadigvæk på Nordkysten, men rigtig mange steder op til hård eller stormende kuling ved kysterne, siger Tine Zeuthen.

I morgen tidlig vil der også være vindstød, som er særdeles kraftige, ihvertfald af stormstyrke, og enkelte steder af orkanstyrke, oplyser DMI.

- Så det bliver også en rigtig blæsende dag i morgen oplyser Tine Zeuthen.

1 af 2 De sidste nye prognoser fra DMI viser, at de første vindstød af orkanstyrke har ramt den jyske vestkyst. Billedet er fra Esbjerg. (Foto: Claus Jessen)
2 af 2 Havet er steget voldsomt og er snart på vej over kajkanten. (Foto: Claus Jessen)
0 kommentarer
Vis kommentarer