DF kræver flere PET-hoveder

Den juridiske chef i PET må også ud af vagten, hvis det står til retsordfører Peter Skaarup

Det er den juridiske chef Lykke Sørensen, som Peter SKaarup for PET-samarbejdets skyld gerne ser forlade efterretningstjenesten.
Det er den juridiske chef Lykke Sørensen, som Peter SKaarup for PET-samarbejdets skyld gerne ser forlade efterretningstjenesten.

Der skal ryddes helt op i PET-toppen, og det indebærer, at også tjenestens juridiske chef, Lykke Sørensen, må trække sig.

Så klar er meldingen fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup:

- Hun er jo en del af den nuværende ledelse, og de bør følge trop efter Jakob Scharf. Især med den begrundelse, Scharf selv gav for sin afgang - at PET står over for store udfordringer i forhold til at få samarbejdet op at køre igen. Og hans næstkommanderende er jo en del af de udfordringer.

– Hvis der har været så alvorlig en trussel mod mig, at jeg ikke kunne deltage i besøget på Christiania, hvorfor er jeg så ikke blevet orienteret? spørger Pia Kjærsgaard. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto) Vagthund Vis mig truslen, Bødskov

Det er særligt den juridiske chef, Lykke Sørensens, opførsel, der fremhæves.

'(...) der er personale, som ved operative henvendelser er blevet urimeligt verbalt overfaldet af den øverste juridiske chef ', står der blandt andet i klagen.

Derfor mener Peter Skaarup, at det vil være gavnligt for samarbejdsudfordringerne i PET, hvis den af medarbejderne forhadte juridiske chef helt forlader tjenesten.

- Når hun oven i købet bliver nævnt direkte, og det har været fremme, at hun har været et fedt med Jakob Scharf og fører en trusselslagt kultur over for medarbejderne, så kan man lige så godt få ryddet op en gang for alle, siger Peter Skaarup.

Se også: Nu ruller der hoveder i PET: Topchef stopper øjeblikkeligtSe også: PET-ansatte mobbes og mistrives

Ifølge kilder i PET er Lykke Sørensens opførsel bare et af symptomerne på den syge ledelseskultur, som har spredt sig på chefgangen i Politiets Efterretningstjeneen ste i Søborg.

Med Jakob Scharfs exit som øverste chef er der dog forhåbninger om, at tjenesten igen kan få et frugtbart samarbejde op at køre mellem medarbejdere og ledelse til gavn for PET's hovedopgave med at beskytte rigets sikkerhed.

1 af 2 Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
2 af 2 Det er den juridiske chef Lykke Sørensen, som Peter SKaarup for PET-samarbejdets skyld gerne ser forlade efterretningstjenesten.
0 kommentarer
Vis kommentarer