Billund og Københavns Lufthavne lukker

Flypassagerer i de danske lufthavne skal torsdag aften væbne med tålmodighed. Stormen Bodil giver nemlig store problemer landet over, og det berører også flytrafikken

I Billund er alt flytrafik blevet indstillet af sikkerhedsmæssige årsager.

- På grund af storm i hele landet, har lufthavnen lukket for flyoperationer af sikkerhedsmæssige årsager. Det er endnu uvist, hvornår lufthavnen åbner igen, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

Københavns Lufthavne melder også om nogle aflysninger og forsinkelser, men man forventer dog, at store dele af flytrafikken godt kan afvikles.

Fra omkring klokken 19.15 og to timer frem er alle flyafgange fra Kastrup blevet indstillet. Det er dog stadig muligt for fly at lande i lufthavne, oplyser senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne Lars Lemche.

Flypassagerer kan derfor kommer til at vente længe i lufthavnen, men det er der taget højde for, oplyser lufthavnen.

- Vi har fået nogle af butikkerne til at holde åbent i nat, så hvis man skulle være så uheldig ikke at komme af sted med sit fly, så er der mulighed for at få mad og drikke, siger Lars Lemche.

Ekstraordinært mange besøgende på nettet har fået lufthavnen til at oprette en nødside i stedet for den sædvanlige hjemmeside.

Passagerer kan også finde informationer på lufthavnens Facebook/cphairport eller i en app, som kan findes ved at søge på CPH Airport.

Og derudover bør flypassagerer holde sig orienteret hos deres flyselskab, anbefaler Lars Lemche.

Flytrafikken kan desuden være berørt fredag morgen, da stormen har lammet store dele af Nordeuropa, og derfor venter et større puslespil med at få lokaliseret fly og piloter i morgen tidlig, som muligvis ikke befinder sig de steder, de skal.

Lufthavnene i Aalborg, Sønderborg, Karup og på Bornholm er ligeledes ramt af forsinkelser og aflysninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer