Billund og Københavns Lufthavne blæst omkuld af Bodil

De danske lufthavne er hårdt ramt af forsinkelser og aflysninger på grund af den kraftige storm Bodil

Flypassagerer i de danske lufthavne skal torsdag aften væbne sig med tålmodighed. Stormen Bodil giver nemlig store problemer landet over, og det berører også flytrafikken.

I Billund blev flytrafikken tidligere indstillet af sikkerhedsmæssige årsager, men nu forsøger man at få afviklet trafikken så vidt, det er muligt.

- Billund Lufthavn ekspederer fly i det omfang, vejret tillader det, oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

Københavns Lufthavne melder torsdag aften, at lufthavnen i Kastrup lukker ned, og al flytrafik bliver indstillet frem til fredag morgen klokken 06.

- Det ser ikke ud til, at vinden løjer af før klokken seks i morgen tidlig, siger kommunikationsrådgiver Anne Munck Mikkelsen til Ritzau.

Selv om lufthavnen åbner igen i morgen tidlig, bliver fredagens flytrafik formentlig ramt af forsinkelser.

- Som det ser ud lige nu, vil vindretningen betyde, at vi har drift på vores tværbane. Det betyder, at vi vil have betydelig færre operationer i de første par timer, efter vi har åbnet igen, fordi vi kun har en bane i brug, siger Anne Munch Mikkelsen og tilføjer:

- Vi må se tiden an, og se prognoserne, som de udvikler sig i løbet af natten.

Københavns Lufthavne skriver på sin hjemmeside, at 20 fly er på vej mod lufthavnen, og de får lov til at lande i Københavns Lufthavn, men øvrig trafik er indstillet.

Flyselskaberne SAS og Norwegian oplyser, at de har indstillet flytrafikken for resten af aftenen.

Passagerer kan desuden finde informationer på lufthavnens Facebook/cphairport eller i en app, som kan findes ved at søge på CPH Airport. Og derudover bør flypassagerer holde sig orienteret hos deres flyselskab

Lufthavnene i Aalborg, Sønderborg, Karup og på Bornholm er ligeledes ramt af forsinkelser og aflysninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer