Storbritannien drukner - og blæser væk

120.000 hjem i Storbrittanien er uden strøm på grund af mega-orkan, som har medført de værste oversvømmelser i 60 år. En lastbilchauffør er omkommet i Skotland

England og Wales oplever de værste oversvømmelser i 60 år. Dengang omkom over 300 personer i vandmasserne. (Foto: AP)
England og Wales oplever de værste oversvømmelser i 60 år. Dengang omkom over 300 personer i vandmasserne. (Foto: AP)

Det er bestemt ikke kun Danmark, som er alvorligt ramt af orkan.

Det meste af Nordeuropa er ramt, og indtil videre er det gået værst ud over De Britiske Øer, hvor orkanen blæser med vindstød på helt op til afsindige 225 km/t.

Blæsten har medført de værste oversvømmelser i England og Wales siden 1953, og i alt 120.000 hjem er uden strøm i Storbritannien. I Irland er 3000 hjem og butikker uden strøm.

En person har mistet livet i Skotland på grund af stormen. Det drejer sig om en lastbilchauffør, som omkom da hans lastbil væltede ned i nogle personbiler. På mirakuløs vis omkom ingen af passagererne i personbilerne, men fire blev kvæstet.

Se også: Stormen blæser Skotland omkuld: Dødsfald og nedbrud

Ifølge de engelske vejrtjenester er det værste ikke engang overstået endnu. Orkanen forventes at være kraftigst ved 23-tiden i aften, dansk tid.

Miljøminister Owen Paterson advarer befolkningen mod at opholde sig nær kysterne, hvor der er alvorlig fare for stormfloder, og i Skotland har indbyggerne fået ordre om at holde sig væk fra vejene.

Orkanens hærgen ventes at gå værst ud over Tyskland og Polen, som den for alvor rammer senere i aften og nat.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 England og Wales oplever de værste oversvømmelser i 60 år. Dengang omkom over 300 personer i vandmasserne. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer