Spærret inde af vandmasserne: Det er vanvittigt

Café på havnen i Hvide Sande er lukket helt ned af vandmasserne

Stormen har fået gevaldigt fat i Hvide Sande. Vandmasserne står op til en halv meter op ad Café Marina. (Foto: Astrid Dalum)
Stormen har fået gevaldigt fat i Hvide Sande. Vandmasserne står op til en halv meter op ad Café Marina. (Foto: Astrid Dalum)

Bodil har for alvor fået fat i haserne på den jyske vestkyst, hvor havnebyen Hvide Sande er ekstra hårdt ramt.

Det er især gået hårdt ud over Mads Jørgensen, der ejer Café Marina på havnen i Hvide Sande.

- Vi tør slet ikke gå uden for nu. Vandet går en halv meter op ad vinduet, og det har tidligere nærmest været en meter oppe, fortæller Mads Jørgensen til Ekstra Bladet.

Se også: Danskerne møder stormen: Voldsommere end sidst

Han fortæller, at vandet strømmer ind i bygningen, og at vandstanden inden for er ved at nærme sig 30 centimeter. Alle udendørs møbler er for langt blevet taget af stormen og vandmasserne.

- Der er drivtømmer og møbler, der banker mod ruderne, så vi krydser fingre for, det holder. Det er helt vanvittigt det her, lyder det fra restaurent-ejeren, der er lukket inde i butikken sammen med svigerforældrene, en ungarbejder og en fotograf.

- Vi har helt opgivet at arbejde på at gøre noget, så nu må vi bare se til.

Det bliver dyrt
Foruden de voldsomme strømmasser uden for butikken, er strømmen nu tilsyneladende også gået i hele byen, fortæller Mads Jørgensen.

Se også: Jeg hedder Bodil Storm

Restaurenten har også tilknyttet en mindre udestue, og idet Ekstra Bladet taler med café-ejeren, bliver ruderne til udestuen trykket ind.

- Nej nej nej. Det bliver en dyr omgang det her, siger Mads Jørgensen højlydt, da svigermoderen i baggrunden fortæller om den smadrede udestue.

Han fortæller, at han endnu ikke har kontaktet redningsmandskabet, men at det formentlig bliver næste skridt, hvis butikkens vinduer ikke kan klare presset.

Caféen har også en første sal, men Mads Jørgensen og de øvrige personer i caféen vil ikke løbe derop, hvis vandmasserne bliver for meget.

- Hvis vi er nødt til at skulle derop betyder det nok, at butikken forsvinder, så der skal vi nok til at finde på noget andet, lyder det fra vestjyden.

1 af 3 Stormen er hård ved Hvide Sande (Foto: Astrid Dalum)
2 af 3 - Det er helt vanvittigt, lyder det fra café-ejer Mads Jørgensen. (Foto: Astrid Dalum)
3 af 3 Stormen har fået gevaldigt fat i Hvide Sande. Vandmasserne står op til en halv meter op ad Café Marina. (Foto: Astrid Dalum)
0 kommentarer
Vis kommentarer