DMI: Stormen rammer hovedstaden i to bølger

Stormen vælter sine kraftige vinde ind over hovedstaden ad to omgange - første gang midt på eftermiddagen, og så kommer den store storm i aften

Stormen rammer København i to bølger. Foto: Peter Hove Olesen.
Stormen rammer København i to bølger. Foto: Peter Hove Olesen.

Hjælp os: Send gerne billeder af stormen og hvilken by du er fra. Send gerne dit telefonnummer med og mail det til 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Stormen Bodil suser for alvor ind over København omkring klokken 14 i eftermiddag. Herefter tager hun et pusterum, før den allerkraftigste blæst rammer hovedstaden i aften med vindstød af orkanstyrke. Det oplyser DMI.

- Der kan komme vindstød af stormstyrke i hovedstaden her i eftermiddagstimerne. Og det er selvfølgelig slemt, men det er ikke så slemt i forhold til det, der kommer i løbet af i aften. Det er som om, det rammer i to bølger, siger Tine Zeuthen, vagthavende hos DMI.

I Københavns Lufthavn er man således blandt andre ved at sikre sig mod stormen. Det gøres ved at skære store bannerreklamer ned fra facaderne på lufthavnen.

Se klip fra lufthavnen over artiklen og mere video på localeyes.dk

Sidst på eftermiddagen og først på aftenen kommer der en kort periode, hvor vinden ligesom får pusten.

- På det tidspunkt, hvor det bliver værst, bliver i aften. Det går for alvor løs fra 19-20 tiden i København med op til stormende kuling, måske nogle steder storm og rigtig kraftige vindstød enten af stærk storm eller orkanstyrke, siger Tine Zeuthen.

Hun fortæller, at det værste går over den sydlige del af landet, og det forventer hun i første omgang ikke rammer hovedstadsområdet, men der kommer vindstød af stormstyrke i hovedstaden i løbet af eftermiddagen forventer hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer